Η Halsey αποκαλύπτει πώς η άμβλωση της έσωσε τη ζωή

16:05 3/7/2022 - Πηγή: iPop

Η άμβλωση της Halsey της έσωσε τη ζωή και η γνωστή star έγραψε ένα κείμενο στη Vogue, μέσα απ’ το οποίο μιλάει για την εμπειρία της και εξηγεί τους λόγους που η δυνατότητα για άμβλωση είναι καθοριστικής σημασίας.

Αποκάλυψε ότι είχε βιώσει τρεις αποβολές στο παρελθόν, μία από τις οποίες απαιτούσε ιατρικά απαραίτητη άμβλωση, έτσι ώστε η τραγουδίστρια να μην κινδυνεύσει να υποστεί συψαιμία.

Σε μια προσωπική απάντηση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανέτρεψε το δικαίωμα

στην άμβλωση, η Halsey μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την εμπειρία της με την άμβλωση και είπε εάν τελικά η γέννηση ενός παιδιού άλλαξε τη γνώμη της για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Μερικά πράγματα που οι γιατροί θέλουν να ξέρουν οι γυναίκες για την άμβλωση

«Πολλοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει εάν, από τότε που οδηγήθηκα στη γέννηση ενός παιδιού μετά από χρόνια αγωνίας να το κάνω, έχω αναθεωρήσει τη στάση μου για την άμβλωση», έγραψε η Halsey, η οποία καλωσόρισε το πρώτο της παιδί, Ender, τον Ιούλιο του 2021. «Η απάντηση είναι σταθερά όχι. Στην πραγματικότητα, δεν το ένιωσα ποτέ πιο έντονα. Η άμβλωση μου έσωσε τη ζωή και έδωσε την επιλογή στον γιο μου να κάνει τη δική του ζωή. Κάθε άτομο αξίζει το δικαίωμα να επιλέξει πότε, εάν και πώς θα βιώσει αυτήν την επικίνδυνη και καθοριστική για τη ζωή του διαδικασία. Θα κρατάω τον γιο μου στο ένα χέρι και θα πολεμάω με όλη μου τη δύναμη με το άλλο».

View this post on Instagram

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια ανέφερε στο τι είχε βιώσει όταν ήταν 24 ετών.

Απέβαλα τρεις φορές πριν από τα 24α γενέθλιά μου. Φαινόταν σκληρή ειρωνεία ότι μπορούσα να μείνω έγκυος με ευκολία, αλλά πάλευα να διατηρήσω μια εγκυμοσύνη. Μια από τις αποβολές μου απαιτούσε άμβλωση επειδή το σώμα μου δεν θα μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη εντελώς μόνο του και θα κινδύνευα να πάθω σηψαιμία χωρίς ιατρική παρέμβαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, έκλαψα. Φοβόμουν για τον εαυτό μου και ήμουν αβοήθητη. Ήμουν απελπισμένη να τελειώσω την εγκυμοσύνη που απειλούσε τη ζωή μου

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εμπειρία της την οδήγησε στο να ξαναγράψει τη διαθήκη της κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της.

Ήμουν προετοιμασμένη για το χειρότερο. Έδωσα λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη δωρεά των οργάνων μου σε περίπτωση που πεθάνω ή γίνω εγκεφαλικά νεκρή, πράγμα που σημαίνει ότι αν η καρδιά μου χτυπούσε αλλά ο εγκέφαλός μου δεν λειτουργούσε, το κράτος θα είχε την άδεια να πάρει τα όργανά μου για να σώσω άλλες ζωές

Η Halsey στη συνέχεια αποκάλυψε πως μόλις γεννήθηκε ο Ender, ο κόσμος σώπασε και το σώμα της, το οποίο μισούσε για χρόνια επειδή αποτύγχανε, είχε κάνει αυτή τη φορά τα πάντα σωστά.

Χρόνια αίματος, πόνου και δυστυχίας από παραλίγο επικίνδυνες και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και στη συνέχεια η ευφορία της επιλεγμένης μητρότητας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Halsey αποκαλύπτει πώς η άμβλωση της έσωσε τη ζωή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα