Η Greta Thunberg μιλά για τις καταστροφικές συνέπειες της μόδας στον πλανήτη στο μεγαλύτερο περιοδικό μόδας του κόσμου

11:46 10/8/2021 - Πηγή: iPop

H Greta Thunberg είναι το πρόσωπο του εξωφύλλου της νέας Σκανδιναβικής Vogue σε μια φωτογράφιση που κάνει τον γύρω των social media. Η νεαρή ακτιβίστρια που μάχεται ενάντια στην κλιματική αλλαγή χρησιμοποίησε το πιο διάσημο περιοδικό μόδας και το βήμα που της έδωσε για να μιλήσει για μια ακόμα φορά για τις καταστροφικές συνέπειες της μόδας στο περιβάλλον. Η φωτογράφηση της Greta Thunberg στην Vogue ήταν η αφορμή για να ασκήσει η

νεαρή ακτιβίστρια κριτική σε όλα όσα ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή.

Η φωτογράφηση της Greta Thunberg στην Vogue

H Greta Thunberg πόσταρε στα social media της το εξώφυλλο της Vogue και έγραψε:

“Η βιομηχανία της μόδας έχει συνεισφέρει στην κλιματική και οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη περισσότερο σε βάρος αμέτρητων εργαζομένων και κοινοτήτων που εκμεταλλεύονται σε όλο τον κόσμο προκειμένου κάποιοι να απολαμβάνουν τη “γρήγορη μόδα” που πολλοί αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμη. Πολλά δείχνουν ότι η βιομηχανία της μόδας αρχίζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε καμπάνιες που παρουσιάζονται ως «βιώσιμες», «ηθικές», «πράσινες», «κλιματικά ουδέτερες» ή «δίκαιες». Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτό δεν είναι σχεδόν τίποτα άλλο παρά καθαρό “πράσινο ξέπλυμα”. Δεν μπορείτε να παράγετε μαζικά μόδα ή να καταναλώνετε «βιώσιμα» όπως έχει διαμορφωθεί ο κόσμος σήμερα. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα χρειαστούμε αλλαγή συστήματος”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta Thunberg (@gretathunberg)

Αυτό είναι το σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – Οι ιστορικές προτάσεις που ελπίζουμε να κάνουν την διαφορά

H Greta Thunberg δεν ξεχνά να υπενθυμίζει διαρκώς πως είναι πολέμια της κλιματικής αλλαγής προσπαθώντας να προστατεύσει το περιβάλλον με κάθε τρόπο. Η ίδια δήλωσε πως δεν αγοράζει ποτέ καινούργια ρούχα αλλά και όταν το κάνει θα είναι σίγουρα από δεύτερο χέρι. Η μάχιμη ακτιβίστρια σχολίασε και την νέα έκθεση του Ο.Η.Ε. που παρουσιάζει την κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο πλανήτης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Σε ανάρτησή της η Greta Thunberg έγραψε: “Η νέα έκθεση IPCC δεν περιέχει πραγματικές εκπλήξεις. Επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε ήδη από χιλιάδες προηγούμενες μελέτες και αναφορές – ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι μια συμπαγής (αλλά προσεκτική) περίληψη της τρέχουσας διαθέσιμης επιστήμης. Δεν μας λέει τι να κάνουμε. Στο χέρι μας είναι να είμαστε γενναίοι και να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που παρέχονται σε αυτές τις εκθέσεις. Μπορούμε ακόμη να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες, αλλά όχι αν συνεχίσουμε όπως σήμερα, και όχι χωρίς να αντιμετωπίσουμε την κρίση σαν κρίση.

View this post on Instagram

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Greta Thunberg μιλά για τις καταστροφικές συνέπειες της μόδας στον πλανήτη στο μεγαλύτερο περιοδικό μόδας του κόσμου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Greta Thunberg,