Η Daily Mail αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές σκάνδαλο. Πρίγκιπας Harry και Elton John ακολουθούν την νομική οδό

14:34 7/10/2022 - Πηγή: iPop

Αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες βρέθηκε γνωστή βρετανική εφημερίδα. Ο πρίγκιπας Harry καταγγέλλει την Daily Mail για τηλεφωνική υποκλοπή. Αλλά ο Δούκας του Σάσσεξ δεν είναι ο μόνος γνωστός Βρετανός που καταφεύγει σε αυτή την κίνηση. Στο πλευρό του στέκονται ο διάσημος τραγουδιστής Elton John, οι ηθοποιοί Elizabeth Hurley και Sadie Frost, ο παραγωγός David

Furnish, και η Doreen Lawrence, μητέρα του εφήβου Steven Lawrence, που έχασε τη ζωή του σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Οι ενάγοντες κατηγορούν την Daily Mail για συνεχόμενη τηλεφωνική παρακολούθηση και την τοποθέτηση πομπών στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους. Το σκάνδαλο το οποίο έχει να αντιμετωπίσει η βρετανική εφημερίδα είναι τεράστιο και οι διαστάσεις που πρόκειται να πάρει το θέμα δεν είναι ακόμα ορατές.

Ο πρίγκιπας Harry καταγγέλλει την Daily Mail

Άμεση ήταν η απάντηση από την Daily Mail, καθώς το Associated Newspapers, η εταιρία στην οποία ανήκει η εφημερίδα, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «εξωφρενική δυσφήμιση».

«Αυτοί οι αβάσιμοι και άκρως δυσφημιστικοί ισχυρισμοί – που δεν βασίζονται σε αξιόπιστα στοιχεία – δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια για συλλογή στοιχείων από τους ενάγοντες και τους δικηγόρους τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ομίλου Associated Newspapers.

Από την άλλη πλευρά, η δικηγορική εταιρία Hamlins που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Harry και την ηθοποιό Sadie Frost, διαμηνύει ότι οι πελάτες της έχουν αδιάψευστα στοιχεία στη κατοχή τους. Αναφέρει ότι οι ενάγοντες είχαν πέσει θύματα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής από την εν λόγω εφημερίδα.

Οι παραβιάσεις περιελάμβαναν την τοποθέτηση συσκευών ακρόασης μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των ανθρώπων, την παρακολούθηση σε ζωντανή μετάδοση ιδιωτικών τηλεφωνικών κλήσεων, την πληρωμή αξιωματούχων της αστυνομίας για ευαίσθητες πληροφορίες και την πλαστοπροσωπία ατόμων για τη λήψη ιατρικών αρχείων.

«Έχουν ενωθεί τώρα για να αποκαλύψουν την αλήθεια και να θέσουν υπόλογους τους υπεύθυνους δημοσιογράφους γι’αυτό το ζήτημα, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να κατέχουν ακόμα και σήμερα ανώτερες θέσεις εξουσίας», ανέφερε το Hamlins στη δήλωσή του.

Αρκετοί από τους ενάγοντες έχουν εδώ και χρόνια αμφιλεγόμενες σχέσεις με τα ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Megan διέκοψαν την συνεργασία τους με τέσσερις μεγάλες βρετανικές εφημερίδες μετά τον γάμο τους το 2018, συμπεριλαμβανομένης της Daily Mail, κατηγορώντας την εφημερίδα για ανακριβή ρεπορτάζ.

Οι κατηγορίες αυτές, αν αποδειχτούν αληθείς, θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της εφημερίδας. Όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν αυτές οι τακτικές, πέρα από τις νομικές επιπτώσεις, δεν ξεχνιούνται και δεν συγχωρούνται από την κοινή γνώμη. Άραγε η Daily Mail θα πέσει στην ίδια της την παγίδα;

Τίτλοι που αποδεικνύουν πόσο διαφορετικά παρουσιάζουν τα Μέσα την Kate και την Meghan

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Daily Mail αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές σκάνδαλο. Πρίγκιπας Harry και Elton John ακολουθούν την νομική οδό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Daily Mail, Πρίγκιπας Harry, Elton John,Daily Mail, prigkipas Harry, Elton John