Γυναικεία επιχειρηματικότητα: 10 quotes από γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση

19:15 19/11/2020 - Πηγή: iPop

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου και είναι μια μέρα ιδιαίτερης σημασίας. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο ρόλος της γυναίκας στις επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Με αφορμή την ημέρα, συγκεντρώσαμε 10 quotes από γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση για να πάρεις δύναμη να σηκωθείς απ’ τον καναπέ και να ακολουθήσεις με πάθος τα όνειρά σου.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθιερώθηκε το 2014 και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου,

σε 144 χώρες του κόσμου. Η πρωτοβουλία ανήκε στην αμερικανίδα συγγραφέα και επιχειρηματία Γουέντι Ντάιμοντ με την συνδρομή πολυεθνικών εταιρειών (PwC, BNP Paribas, Microsoft) και του ΟΗΕ.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα, το οποίο θα υποστηρίζει τις γυναίκες επιχειρηματίες με τη συμβολή ενός δικτύου διεθνώς καταξιωμένων γυναικών που θα λειτουργούν ως πρέσβειρες για όλες τις γυναίκες παγκοσμίως, οι δυνατότητες των οποίων για συνεισφορά στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό ανεκμετάλλευτες.

Τα quotes που δίνουν δύναμη σε κάθε γυναίκα να συνεχίσει να προσπαθεί!

10 quotes από γυναίκες που θα σου δώσουν έμπνευση«Η ζωή μου δεν με ευχαριστούσε, οπότε τη δημιούργησα όπως ήθελα»- Coco Chanel«Ποτέ δεν χάνεις στις επιχειρήσεις, είτε κερδίζεις, είτε μαθαίνεις»- Melinda Emerson«Θα δημιουργήσω μόνη μου κι αν δουλέψει, δούλεψε. Αν όχι, θα δημιουργήσω κάτι άλλο. Δεν έχω κανένα όριο στο τι πιστεύω ότι θα γίνω ή θα κάνω»- Oprah Winfrey«Όρισε την επιτυχία με τους δικούς σου όρους, φτάσε σ’ αυτή με τους δικούς σου κανόνες και φτιάξε μια ζωή για την οποία θα είσαι περήφανη που σου ανήκει»- Anne Sweeney«Το να ξέρεις ότι τα πράγματα μπορούν να χειροτερέψουν δεν πρέπει να μας σταματά από το να προσπαθούμε να τα κάνουμε καλύτερα»- Sheryl Sandberg«Πρέπει να δεχτούμε ότι δε θα παίρνουμε πάντα τις σωστές αποφάσεις, ότι θα τα κάνουμε μεγαλοπρεπώς θάλασσα μερικές φορές. Το να κατανοείς ότι η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι επιτυχία από μόνο του»- Arianna Huffington«Ο σύζυγός μου πάντα μου λέει ότι είμαι το πιο αδυσώπητο άτομο που γνώρισε ποτέ και είναι αλήθεια. Αν δεσμευτώ για κάτι, θα επιμείνω σ’ αυτό ό,τι και να γίνει»-Jenny Craig«Πρέπει να αναμορφώσουμε τη δική μας αντίληψη για το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να ανέβουμε ως γυναίκες και να πάρουμε το προβάδισμα»- Beyonce«Η διαφορά μεταξύ δεξιότητας και ταλέντου: Η ικανότητα είναι κάτι που μαθαίνεις. Το ταλέντο είναι αυτό που δεν μπορείς να σταματήσεις να κάνεις»-Caroline Ghosen«Μην ξοδεύεις δυνάμεις προσπαθώντας να επηρεάσεις τους άλλους ή να τους αλλάξεις γνώμη. Γίνε ικανή να προσαρμόζεσαι κι εν τέλει εκείνοι θα αλλάξουν τη γνώμη τους, όταν εσύ θα είσαι κυρίαρχη του εαυτού σου. Αλλά μπορεί και να μην το κάνουν. Ποιος νοιάζεται; Κάνε αυτό που θες και μη σε νοιάζει αν τους αρέσει ή όχι»- Tina Fey

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γυναικεία επιχειρηματικότητα: 10 quotes από γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα