Γιούνκερ: Η επίθεση στο Βερολίνο να μην οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων

09:33 24/12/2016 - Πηγή: iPop

Η επίθεση στο Βερολίνο να μην οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι μέγα λάθος να θεωρούμε πως όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι εξ ορισμού ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πολύνεκρη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να οδηγήσει στο κλείσιμο κάθε οδού που έχουν οι πρόσφυγες προς την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξήγησε πως οι άνθρωποι που φεύγουν για να σωθούν από την τρομοκρατία πρέπει να μπορούν να βρίσκουν προστασία στην Ευρώπη. Βεβαίως, ο ίδιος εξήγησε πως χρειάζεται καλύτερη «διασυνοριακή συνεργασία» για να βελτιωθεί η ασφάλεια στην ΕΕ.

Παράλληλα, ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε την Παρασκευή ότι η «ελεύθερη κίνηση των καλών ανθρώπων σημαίνει επίσης ελεύθερη κίνηση των κακών ανθρώπων. Να αναμένετε ότι η (συμφωνία) Σένγκεν θα κυριαρχήσει στον διάλογο που θα γίνει στην ΕΕ το επόμενο έτος».

The free movement of good people also means the free movement of bad people. Expect Schengen to dominate the EU debate next year.

Nigel Farage (@Nigel_Farage) December 23, 2016

Να θυμίσουμς πως ο Τυνήσιος μακελάρης ο οποίος ευθύνεται για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην γερμανική πρωτεύουσα πέρασε ανενόχλητος απ’ το Βερολίνο στο Μιλάνο μέσω Γαλλίας μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να τον καταλάβουν οι Αρχές, με την γερμανική Αστυνομία να τον αναζητά εντός της χώρας. Τελικά, ο Τυνήσιος έπεσε νεκρός απ’ τα πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο.

The post Γιούνκερ: Η επίθεση στο Βερολίνο να μην οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα