Βερολίνο- Μιλάνο. Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος μακελάρης- Όλο το χρονικό

21:49 23/12/2016 - Πηγή: iPop

Απ’ το Βερολίνο στο Μιλάνο μέσω Γαλλίας μέσα σε λίγες μέρες έφθασε ο Τυνήσιος μακελάρης που ευθύνεται για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην γερμανική πρωτεύουσα, χωρίς να τον καταλάβουν οι Αρχές, με την γερμανική Αστυνομία τόσες μέρες να τον αναζητά εντός της χώρας. Τελικά, ο Τυνήσιος έπεσε νεκρός απ’ τα πυρά αστυνομικών στο Μιλάνο.

79 ολόκληρες ώρες η Ευρώπη παρακολουθούσε τρομαγμένη τις εξελίξεις, ελπίζοντας στον εντοπισμό του άνδρα που στοίχισε την ζωή 12 ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό

ακόμα 48 ατόμων.

Το «τουρ» του Τυνήσιου στην Ευρώπη πριν καταλήξει στην Ιταλία αποτελεί φανερή απόδειξη ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι τόσο ενισχυμένα όσο πιστεύαμε, αφού ένας καταζητούμενος τζιχαντιστής κατάφερε να φθάσει ανενόχλητος απ’ το Βερολίνο στο Μιλάνο μέσω Γαλλίας. Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί φοβούνται για «αντίποινα» απ’ το Ισλαμικό Κράτος, αφού ο μαχητής της οργάνωσης βρήκε τον θάνατο εντός των ιταλικών συνόρων.

Η Α. Μέρκελ σε δηλώσεις της το βράδυ της Παρασκευής τόνισε πως δεν σταματούν οι έρευνες καθώς πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν συνεργοί του δράστη.

«Όπου υπάρχει ανάγκη για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές εμείς στην ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα φροντίσουμε να λάβουμε μέτρα και να τα εφαρμόσουμε», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «η Δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου, οι αξίες μας είναι ο αντίλογος στον κόσμο της τρομοκρατίας όπου περισσεύει το μίσος».

Το χρονικόΤο χρονικό του τρόμου ξεκίνησε το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας. Γύρω στις 20:00 το βράδυ ο Τυνήσιος τζιχαντιστής οδήγησε το φορτηγό που οδηγούσε με φόρα πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Ο Τυνήσιος δράστης με το κλεμμένο φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο στην γερμανική πρωτεύουσα.Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι γερμανικές Αρχές ξεκίνησαν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Αρχικά συνελήφθη ένας Πακιστανός, που στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το μακελειό.O Amri διαπιστώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ότι είναι ο ύποπτος που πρέπει να αναζητήσουν οι Αρχές.Ο Amri διέφυγε πεζός απ’ το σημείο της επίθεσης και πέρασε σχεδόν απ’ την μισή Ευρώπη πριν καταλήξει στο Μιλάνο.Στην τσάντα του Amri βρέθηκε εισιτήριο τρένου απ’ το Παρίσι. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι ταξίδεψε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μέσα στην Ευρώπη με τρένο ανενόχλητος. Ειδικότερα, πήρε το τρένο απ’ το Βερολίνο με προορισμό το Σαμπερί στη Γαλλία. Από εκεί πήρε άλλο τρένο για Τορίνο για να φθάσει εν τέλει στο Μιλάνο.Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πλατεία Πρωτομαγιάς στην περιοχή Σέστο Σαν Τζιοβάνι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στον Amri. Όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του, εκείνος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εναντίον τους φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος».Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, έπεσε νεκρός.Απ’ το όπλο του Τυνήσιου τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο ένας αστυνομικός, ο Κριστιάν Μόβιο. Ο συνάδελφός του, Λούκα Σκάτα, ήταν εκείνος που σκότωσε τον μακελάρη.Η πρώτη φωτογραφία του νεκρού μακελάρη- Προσοχή σκληρή εικόνα

O Amri είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

«Θα σφάξω τους άπιστους σαν γουρούνια. Ορκίζομαι πίστη στον Bakr Al Baghdadi και ορκίζομαι να συμμετάσχω στη τζιχάντ εναντίον των εχθρών του Αλλάχ», ακούγεται να λέει ο 24χρονος Τυνήσιος σε βίντεο-σοκ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε την Παρασκευή ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε στο Μιλάνο ήταν ο μαχητής που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο.

Amaq Agency heeft videoboodschap verspreid van Anis Amri, de dader van aanslag Berlijn die in Milaan gedood is. Zweert trouw aan Baghdadi. pic.twitter.com/uYaIpAjBbm

— Bruno Struys (@brunostruys) December 23, 2016

Διαβάστε ακόμα:

Έτοιμη να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο η Μέρκελ

Photo: La Republicca, iltempo.it.

The post Βερολίνο- Μιλάνο. Ανενόχλητος διέσχισε την Ευρώπη ο Τυνήσιος μακελάρης- Όλο το χρονικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα