Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων με μια απολαυστική συνταγή με μαυρομάτικα φασόλια

15:37 10/2/2021 - Πηγή: iPop

Όταν σκεφτόμαστε τα μαυρομάτικα φασόλια, η πρώτη γεύση που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια κρύα σαλάτα με φασόλια, κρεμμύδι, ντομάτα και βότανα. Όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα μαγειρέψουμε. Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων σου δείχνουμε μια απολαυστική συνταγή για μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα με κόκκινη σάλτσα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή είναι πολύ απλά και η τελική γεύση θα σε αποζημιώσει!

Τα υλικά:1 φλιτζάνι
(200 γραμμάρια) μαυρομάτικα φασόλια¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 μεσαία καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες1 ½ φλιτζάνι λιωμένες ντομάτες1 φύλλο δάφνης2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένοΜαϊντανό για το σερβίρισμαΑλάτι/ πιπέριΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή με μαυρομάτικα φασόλια;Βυθίζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 30 λεπτά. Μετά ξεπλένουμε με άφθονο νερό.Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές.Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα, το φύλλο δάφνης, τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια.Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ελέγχοντας τη στάθμη του νερού, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό όπως απαιτείται (περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας κάθε φορά).Τα φασόλια είναι έτοιμα όταν είναι μαλακά.Αφαιρούμε από τη φωτιά και βγάζουμε τη δάφνη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.Σερβίρουμε προαιρετικά με μαϊντανό και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων με μια απολαυστική συνταγή με μαυρομάτικα φασόλια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιορτάζουμε, Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων,giortazoume, pagkosmia imera osprion