Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Αττική μέχρι 28/2

12:38 10/2/2021 - Πηγή: iPop

Σε εξειδίκευση για τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική μέχρι 28/2 προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν.

Το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό, τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 21:00 και μετά τις καθημερινές και απ’ τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για λόγους άσκησης.

Για τους γονείς, επενέρχεται το μέτρο της παροχής άδειας

ειδικού σκοπού.

Απ’ τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/2 έως και τις 28/2 αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική:Απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 21:00 έως τις 05:00 τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση ξεκινάει απ’ τις 18:00.Μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.Το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό, εκτός απ’ τα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κι άλλα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης.Οι διαδημοτικές μετακινήσεις με κωδικό 6 για λόγους άσκησης δεν απαγορεύονται.Επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νόμου για λόγους εργασίας, σοβαρούς λόγους υγείας, μετακίνηση προς τον τόπο κατοικίας, μετάβαση σε τελετή (πχ κηδεία) ή μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή φοιτητών για συγκεκριμένους λόγους.Στην εκπαίδευση προβλέπεται τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα ειδικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν δια ζώσης.Τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα λειτουργούν με 1 συνοδό ανά ασθενή.Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν με 65% πληρότητα.Στα ΙΧ επιτρέπεται οδηγός και 2 επιβάτες, εξαιρουμένων ανηλίκων, τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας.Οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών.

Η αγορά θα λειτουργήσει ως εξής:

Αναστέλλονται οι υπηρεσίες click away αλλά και κάθε υπηρεσία ατομικής υγιεινής, όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κτλ.Ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα pets shops, τα καταστήματα οπτικών- ακουστικών βαρηκοϊας, καταστήματα τηλεφωνίας για εξόφληση λογαριασμών, ανθοπωλεία. Για τα καταστήματα οπτικών- ακουστικών βαρηκοϊας, καταστήματα τηλεφωνίας για εξόφληση λογαριασμών, ανθοπωλεία θα πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού.Παραμένουν σε λειτουργία τα καθαριστήρια, τα ΚΤΕΟ, τα συνεργεία αυτοκινήτωνΤις Κυριακές μέχρι τις 17:30 μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι κτλ.O καταναλωτής θα έχει 2 ώρες περιθώριο για να πραγματοποιεί τις αγορές του σε καταστήματα που θα παραμείνουν σε λειτουργία.Με ραντεβού τα ΚΤΕΟ και συνεργεία.Όλο το 24ωρο τα περίπτερα.Το αργότερο μέχρι 17.30 θα είναι ανοικτά τα καταστήματα που θα λειτουργούν τα Σάββατα. Μέχρι τις 20.30 τις καθημερινές.

Τα μέτρα για το Δημόσιο:

Το κοινό εξυπηρετείται κατόπιν ραντεβού.Μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό οι δημόσιες υπηρεσίες και τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό.3 ωράρια στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων.

Εσύ για πόσο ακόμα αντέχεις την καραντίνα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Αττική μέχρι 28/2 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα