Γιώργος Σταθάκης:Κυβερνητικός στόχος η απομείωση των «κόκκινων» δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

12:06 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί η απομείωση των «κόκκινων» δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε πρόοσφατες δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη δημιουργία εξειδικευμένων ΚΕΠ που θα εξυπηρετούν δανειολήπτες ληξιπρόθεσμων δανείων, που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη, το υπουργικό επιτελείο προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με τα «κόκκινα»

δάνεια, έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας των οφειλετών, αλλά και την απομείωση των συνολικών χρεών τους.

Έτσι στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου συμπεριλαμβάνονται η διαμόρφωση νέου κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας των τραπεζών, βάσει του οποίου θα αναγνωρίζεται στους δανειολήπτες το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα θα αναδιαμορφώνονται αναλόγως και οι οφειλές των δανειοληπτών. Ακόμα με την ίδρυση ανεξάρτητης αρχής τεκμηρίωσης των δυνατοτήτων αποπληρωμής των δανείων, οι οφειλέτες θα μπορούν να προσφύγουν στις δικαστικές αρχές, προκειμένου να οι οφειλές να αναπροσαρμόζονται βάσει δικαστικών αποφάσεων.

Τέλος σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, το υπουργικό επιτελείο εξετάζει την ίδρυση 30 εξειδικευμένων ΚΕΠ στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων δανείων και θα ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να προσεγγίσουν το ζήτημα, βάσει της νέας νομοθεσίας.

Ο κ.Σταθάκης, επεσήμανε για ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του, πως η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που επηρεάζει τη λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Γιώργος Σταθάκης:Κυβερνητικός στόχος η απομείωση των «κόκκινων» δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα