Γιατί στο Android σε παίρνουν τηλέφωνο και δεν το ακούς ποτέ;

11:58 9/6/2019 - Πηγή: iPop
Δεν χτυπάει το κινητό σου κάθε φορά που σε παίρνουν τηλέφωνο ενώ δεν είναι κλειστό;; Τι συμβαίνει στο Android και ορισμένες φορές «κολλάει» με αποτέλεσμα να χάνεις κλήσεις;

Κι αν είναι μια ασήμαντη κλήση ας την χάσεις, αλλά αν σε παίρνουν να σου πουν πως κέρδισες το λαχείο κι εσύ δεν το ακούσεις ποτέ; Δεν χτυπάει το κινητό σου και ίσως κάπου να φταις εσύ ή ίσως να φταίει το Android.

Αν δεν ακούς το κινητό

να χτυπάει, τότε πολλά μπορούν να συμβαίνουν αλλά ευτυχώς τα περισσότερα λύνονται.

Γιατί δεν ακούς το κινητό σου να χτυπά και τι μπορείς να κάνεις;

Τσέκαρε τα volume settings. Στα περισσότερα Android κινητά, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες για την ένταση: για τα media, για τις κλήσεις, για το ring και για το ξυπνητήρι. Και το ring volume είναι αυτό που πρέπει να προσαρμόσεις. Η ένταση της κλήσης (call volume) ρυθμίζει τον ήχο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Μπορείς να ακούσεις άλλους τύπους ήχου, όπως μουσική, βίντεο ή ξυπνητήρι; Δοκίμασε έναν διαφορετικό ήχο κλήσης.

Λειτουργία πτήσης; Μήπως κατά λάθος έχεις βάλει το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης; Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, οι τηλεφωνικές κλήσεις αποστέλλονται κατευθείαν στο τηλεφωνητή. Για τσέκαρε ότι το έχεις απενεργοποιημένο πάντα… εκτός από τις στιγμές που πραγματικά το χρειάζεσαι «on»!

Και το «Μην ενοχλείτε«; Γιατί αν εσύ έχεις ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό, τότε δεν θα σου έρθει καμία ειδοποίηση ότι κάποιος σε κάλεσε. Τσέκαρε αν το έχεις ενεργοποιημένο από τις ρυθμίσεις σου. Και να το τσεκάρεις συχνά-πυκνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τσέκαρε ότι η προώθηση κλήσεων δεν είναι ενεργοποιημένη. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το Google Voice, χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία για την προώθηση φωνητικών μηνυμάτων. Τσέκαρε, λοιπόν, ότι οι κλήσεις σου δεν προωθούνται σε μια τρίτη εφαρμογή όπως το Skype!

Aν κανένα από τα παραπάνω δεν λύσει το πρόβλημά σου, τότε κάνε και ένα restart. Αυτό ίσως βοηθήσει και δώσει λύση στο πρόβλημά σου ακόμη κι αν δεν μπορείς να εντοπίσεις από πού προέρχεται. Μερικές φορές τα κινητά Android μπορεί να προσβληθούν από κακόβουλα προγράμματα. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις και να καταργήσεις τις κακόβουλες εφαρμογές από τη συσκευή.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστή εφαρμογή Android μπορεί να είναι επικίνδυνη

Photo:unsplash/ Adrien

Το άρθρο Γιατί στο Android σε παίρνουν τηλέφωνο και δεν το ακούς ποτέ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα