Γιατί να πάρεις κουνέλι κατοικίδιο;

11:32 10/9/2014 - Πηγή: iPop

Ήρθε η στιγμή που το παιδί σου αλλά και εσύ θέλετε να αποκτήσετε το πρώτο σας κατοικίδιο. Επειδή, όμως, η περιποίηση και οι ανάγκες που έχει ένας σκύλος σου φαίνονται βουνό και δεν πολυσυμπαθείς τις γάτες, είπες να πάρεις ένα κουνελάκι. Και φυσικά σκέφτεσαι αν μπορεί το κουνέλι κατοικίδιο να ζήσει αρμονικά στο σπίτι μαζί σου! Εμείς, λοιπόν, ξέρουμε και σου έχουμε την απάντηση οπότε συνέχισε να διαβάζεις.

Τι απαιτεί το κουνέλι κατοικίδιο;Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις πως τα κουνέλια, όπως και τα υπόλοιπα κατοικίδια θέλουν αγάπη
και φροντίδα και πίστεψε μας δεν χρειάζονται πολύ από το χρόνο σου γιατί είναι ανεξάρτητα και φυσικά δε θέλουν να βγαίνουν βόλτες. Περνούν την περισσότερη ώρα τους κλεισμένα στο κλουβί τους, τρώνε, κοιμούνται ή κάνουν εσωτερικές βόλτες. Παίζουν με τα παιχνίδια τους και τρελαίνονται να σπινιάρουν πάνω στο πριονίδι τους.Μπορεί στην αρχή να σου φαίνονται λίγο άγρια και να προσπαθούν να σε δαγκώσουν όταν τα πιάνεις αλλά, θέλουν απλά το χρόνο τους. Όταν θα σε γνωρίσουν και θα καταλάβουν πως εσύ είσαι αυτός/η που τα φροντίζει θα θέλουν να κάθονται στην αγκαλιά σου με τις ώρες.Θα πρέπει να ξέρεις ότι το κουνέλι εκτός από την ειδική τροφή με την οποία τρέφεται θέλει και αρκετό πριονίδι για τον πάτο του κλουβιού του. Εκεί, θα κάνει τις ανάγκες του (συνήθως στις γωνιές) και πάνω του θα ξαπλώνει και θα γίνεται σαν μία λούτρινη μπάλα για να κοιμηθεί. Το πριονίδι, λοιπόν, πρέπει να το αλλάζεις καθημερινά για να αποφύγεις τη δυσάρεστη μυρωδιά που έχουν τα ούρα του.Ο τρόπος που το παίρνεις αγκαλιά θα πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί τα περισσότερα κουνέλια έχουν ευαίσθητη καρδιά και είναι επικίνδυνο αν τα πιέσεις εκεί να τους προκαλέσεις ακόμα και ανακοπή.Για να το πιάνεις ο ποιο σωστός τρόπος είναι από τα αυτιά. Μην νομίζεις ότι θα το βλάψεις. Το κουνέλι σου δεν αισθάνεται πόνο σε αυτό το σημείο και έτσι είναι το κατάλληλο σημείο για να το σηκώνεις από εκεί.Όπως όλα τα κατοικίδια έτσι και το κουνέλι σου θέλει τα εμβόλιά του. Έτσι, αν αποφασίσεις να πάρεις το δικό σου, επισκέψου τον κτηνίατρο που θα σου δώσει πιο σαφής και σωστές οδηγίες.Συμβουλή!

Αφού σου μιλήσαμε για όσα χρειάζεται το κουνέλι σου διάβασε και κάποια πράγματα που σου έχουμε πει στο παρελθόν και αφορούν το τρίχωμα του. Θα μάθεις πώς να το βουρτσίζεις σωστά και φυσικά σε τι αυτό βοηθάει.

The post Γιατί να πάρεις κουνέλι κατοικίδιο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα