3 πράγματα που δεν προκαλούν την ακμή

08:31 10/9/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πράγματα που δεν προκαλούν την ακμή, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουμε πως έχουν άμεση σχέση. Είναι καλό να ξέρεις τι σε πειράζει και τι όχι, έτσι ώστε να μην ανησυχείς δίχως λόγο.

Φτιάξαμε μια λίστα με τα πράγματα που δεν προκαλούν την ακμή για να σε απαλλάξουμε από το άγχος. Δεν είναι, όλα όσα νομίζεις, κακά για την ακμή σου και πολλές φορές κάνεις το αντίθετο απ’αυτό που πρέπει. Γι’αυτό το λόγο πρέπει να και εσύ να ακολουθήσεις τη σωστή στρατηγική κατά της ακμής. Δεν είναι ανάγκη να σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Βρώμικο πρόσωπο

Το να καθαρίζεις όλη την ώρα το πρόσωπο

σου, επειδή αισθάνεσαι πως είναι βρώμικο, είναι ένα τεράστιο λάθος. Ουσιαστικά το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου, λόγω της λανθασμένης αντίληψης πως η βρωμιά θα προκαλέσει την ακμή, είναι αυτό που κάνει τη ζημιά. Το να οδηγείς το δέρμα στο να ξεραθεί μπορεί να προκαλέσει χειρότερα αποτελέσματα. Δύο φορές την ημέρα είναι ο κατάλληλος αριθμός για σένα. Το πρωί και το βράδυ καθάρισε το πρόσωπο σου και θα είσαι μια χαρά.

Στρες

Αν και το στρες κάνει το δέρμα λίγο πιο λιπαρό, δεν είναι αυτό που πυροδοτεί την ακμή. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να προσπαθήσεις να διώξεις το άγχος και το στρες από πάνω σου.

Αντηλιακό

Κάποια αντηλιακά θα βλάψουν το δέρμα σου. Βέβαια, μπορείς να βρεις το κατάλληλο για σένα και δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα με την επιδερμίδα και την ακμή σου. Γι’αυτό το λόγο, μην πάρεις όποιο βρεις πρώτο στο ράφι

The post 3 πράγματα που δεν προκαλούν την ακμή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα