Γιατί έλαβες πολλές φορές το ίδιο μήνυμα από το 112;

20:10 10/8/2019 - Πηγή: iPop

Το 112 και τα μηνύματα που έστειλε το πρωί του Σαββάτου στους πολίτες είναι το σημερινό θέμα της ημέρας. Αλήθεια, όμως, γιατί έλαβες πολλές φορές το ίδιο μήνυμα από το 112;

Άρχισε κι επίσημα η «ενδιάμεση λύση» για την αποστολή ειδοποιήσεων από τα δύο κέντρα του 112, που σημαίνει ότι θα μπορούν πλέον να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε όλη την Ελλάδα, 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες την εβδομάδα.

Ωστόσο, το πρώτο μήνυμα

της ενδιάμεσης λύσης του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, το οποίο προειδοποιούσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες περιοχών, όπου υπήρχε το Σάββατο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κάποιοι το έλαβαν και τρεις και τέσσερις φορές.

Πιο συγκεκριμένα, για όσους έλαβαν πολλές φορές το ίδιο μήνυμα από το 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε διευκρινίσεις της αναφέρει τα εξής:

«Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα».

Και για όσους δεν το έλαβαν, υπενθυμίζεται ότι το πρώτο SMS του 112 ανέφερε: «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 10-08-2019 11:35. Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς. Οδηγίες προστασίας civilprotection.gr».

Photo: Unsplash/ROBIN WORRALL

Το άρθρο Γιατί έλαβες πολλές φορές το ίδιο μήνυμα από το 112; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα