Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με ζεστές πιτζάμες ακόμα και τον Χειμώνα;

10:47 2/1/2021 - Πηγή: iPop

Εσύ φοράς ζεστές πιτζάμες τον Χειμώνα ή μήπως φοράς τις ίδιες όλο τον χρόνο; Τι είναι καλύτερο και γιατί λέμε ότι δεν πρέπει να είναι και τόσο ζεστές οι πιτζάμες σου;

Φυσικά και θες να αισθάνεσαι ζεστασιά όταν κοιμάσαι το βράδυ, αλλά όλα μ’ ένα μέτρο. Δεν χρειάζεται οι πιτζάμες σου να είναι υπερβολικά ζεστές για να μην κρυώνεις ενώ κοιμάσαι. Γιατί, όμως, είναι καλύτερο να φοράς λεπτές, ελαφριές και φυσικά άνετες πιτζάμες ακόμα και τον Χειμώνα;

Γιατί δεν πρέπει να φοράς ζεστές πιτζάμες τον Χειμώνα;

Επηρεάζει

την ποιότητα του ύπνου σου

Ο ύπνος με πιτζάμες που είναι πολύ ζεστές σημαίνει ότι θα μπορούσες να έχεις μια ανήσυχη νύχτα, καθώς το σώμα σου πρέπει να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία όλο το βράδυ. Το ιδανικό ύφασμα για ύπνο είναι το βαμβάκι, καθώς αφήνει το δέρμα σου να αναπνέει και σε βοηθά να παραμείνεις άνετος. Μια άλλη καλή επιλογή για νυχτικό είναι το λινό, το οποίο είναι αναπνεύσιμο και απορροφητικό – αλλά μπορεί να μην είναι τόσο μαλακό όσο το βαμβάκι.

Ίσως αποκτήσεις σπυράκια

Όταν ιδρώνεις στον ύπνο σου, ο συνδυασμός θερμότητας και τριβής από τις ιδρωμένες πιτζάμες σου μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους, θα δημιουργήσουν περισσότερο ερεθισμό του δέρματος. Οπότε πρέπει να προσέχεις από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι πιτζάμες σου.

Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κοιμάσαι γυμνή κάθε βράδυ!

Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις

Εάν ιδρώνεις τη νύχτα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξεις δερματική λοίμωξη. Τα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρά και σκοτεινά μέρη και όταν σκεπάζεσαι με ζεστά ρούχα και μια κουβέρτα, μπορεί πραγματικά να δημιουργήσεις το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μικρόνια.

Pexels

Μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία

Οι άνδρες που δεν φορούν παντελόνι τη νύχτα μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος τους, σύμφωνα με μια μελέτη. Όταν πηγαίνεις στο κρεβάτι φορώντας σφιχτά εσώρουχα ή ζεστές πιτζάμες, η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι πιο πιθανό να ιδρώσει. Μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη γονιμότητα των γυναικών καθώς ο υπερβολικός ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και λοιμώξεις. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αν δεν ιδρώνεις πολύ και οι εξετάσεις σου βγαίνουν καθαρές.

Διατηρείται η σωστή θερμοκρασία του σώματος

Εάν φοράς πολύ ζεστές πιτζάμες και είσαι ζεστός όταν πέφτεις για ύπνο, η θερμοκρασία του πυρήνα σου δεν θα μπορεί να μειωθεί, εμποδίζοντας να κοιμηθείς καλά. Η χαμηλότερη θερμοκρασία τη νύχτα βοηθά το σώμα σου να ανακάμψει καλύτερα και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου. Αν ψάχνεις να φορέσεις το βράδυ κάτι διαφορετικό από βαμβακερές πιτζάμες, το μετάξι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Είναι ένας φυσικός θερμικός ρυθμιστής και μπορεί να σε κρατήσει ζεστό τις κρύες νύχτες του Χειμώνα χάρη στη θερμότητα που διατηρείται μεταξύ των μεταξωτών νημάτων, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα απομόνωσης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με ζεστές πιτζάμες ακόμα και τον Χειμώνα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα