Για όλα αυτά θα έχεις πάντα ανάγκη τη μαμά σου

15:01 24/11/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί όταν ήσουν μικρή να περίμενες με ανυπομονησία να φτάσεις τα 18 και να αρχίσεις να είσαι αυτόνομη, αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποίησες πως δεν ήταν πολύ άσχημα όταν η μαμά σου σε βοηθούσε να πάρεις κάποιες αποφάσεις, όταν σε φρόντιζε και σου υποδείκνυε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις!

Οκ, η μαμά σου θα είναι πάντα δίπλα σου να σε στηρίζει, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα έχεις πάντα ανάγκη τη μαμά σου και δεν θα πρέπει να ντραπείς να της ζητήσεις την βοήθεια της!

Τι να κάνεις με τα οικονομικά σου! Οι εποχές που σου έδινε χαρτζιλίκι πέρασαν ανεπιστρεπτί (δυστυχώς)
και τώρα που έχεις δικό σου εισόδημα δεν ξέρεις τι να κάνεις, αν πρέπει να τα επενδύσεις κάπου και σίγουρα θα σου βρει λύσεις!Τι να κάνεις με το τυπάκι που σου αρέσει! Έχεις αμφιβολίες για το αν πρέπει να βγεις με αυτόν που σου αρέσει, αν πρέπει να μπεις σε μία σχέση μαζί του, αν είναι καλός για σένα κτλ. Η μαμά σου έχει άποψη. Απλά δεν στην έχει εκφράσει γιατί περιμένει να την ρωτήσεις. Ρώτα την, γιατί είναι ο μοναδικός άνθρωπος που θα σου απαντήσει ρεαλιστικά και χωρίς δεύτερες ή τρίτες σκέψεις!Πώς να μαγειρέψεις κάτι. Μπορεί η μαμά σου να μην είναι ο Λαζάρου αλλά αυτή ξέρει! Και θα σου πει και σε απλά ελληνικά όλες τις συμβουλές. (Τώρα, αν δεν μπορεί αν σε βοηθήσει μπορείς να βρεις ότι συνταγή ψάχνεις στο ipop!)Αν θα σε προσέχει αν αρρωστήσεις! Μπορεί να μένει σ άλλη πόλη ή σε άλλη χωρά, αλλά όταν έχεις πυρετό ή πονάς θέλεις την μαμά σου… ακόμα και αν έχεις περάσει την τρυφερή παιδική ηλικία! Ζήτησε της να έρθει και εκείνη θα είναι δίπλα σου το συντομότερο δυνατό!Πώς να αφαιρέσεις έναν λεκέ! Είπαμε η μαμά σου είναι μία κινητή ββλιοθήκη! Ξέρει τα πάντα!Αν πρέπει να ζητήσεις αύξηση ή πώς να διαπραγματευτείς για μία νέα δουλειά! Been there, done that! Όλα όσα ζεις τώρα εσύ τα έχει περάσει πρώτα εκείνη, ξέρει πως πρέπει να διαπραγματευτείς μία δουλειά, πως πρέπει να ζητήσεις αύξηση, σε τι πρέπει να πιέσεις και σε τι να υποχωρήσεις!Αν πρέπει να αγοράσεις αυτό το φόρεμα ή αυτή το πουκάμισο! Μπορεί η κολλητή σου φίλη να έχει υπέροχο γούστο, αλλά μπορεί αν σου πει ότι κάτι σου πηγαίνει απλά για να ξεμπερδέψει! Η μητέρα σου θα σου πει ειλικρινά αν σου πηγαίνει και αν αξίζει αν ξοδέψεις τόσα χρήματα για να το αποκτήσεις!Πως είναι να είσαι έγκυος. Πιθανότατα αυτή την ερώτηση την έκανες και όταν ήσουν μικρή από περιέργεια… τώρα όμως θέλεις όλες τις συμβουλές της για την εγκυμοσύνη, για όσα πρέπει να ξέρεις πριν μείνεις έγκυος και για όσα θα «περάσεις» αφού γεννήσεις και εκείνη είναι η γκουρού σου!Αν μπορεί να σου δανείσει χρήματα. Αν δεν ζητήσεις από την γυναίκα που τόσα χρόνια σε στήριζε οικονομικά από ποιον θα ζητήσεις; Βεβαίως, πλέον πρέπει να της τα επιστρέψεις… αλλά δεν θα σου πάρει το κεφάλι αν δεν το κάνεις…!Αν μπορεί να σε βοηθήσει με το πιστοποιητικό γεννήσεως σου, το πτυχίο σου κτλ Μπορεί να έχεις φύγει από το σπίτι εδώ και καμία δεκαετία αλλά αυτά τα σημαντικά έγγραφα τα έχει η μητέρα σου, γιατί εσύ θα τα χάσεις…. Και έχει δίκιο!Πως λειτουργούν οι οικιακές συσκευές. Μπορεί να μένεις 10 χρόνια μόνη σου… αλλά ξέρεις μόνο 2 προγράμματα! Αν αλλάξει καταλάθος ο διακόπτης στο πλυντήριο ή στο σίδερο θα καταστραφεί όλη η γκαρνταρόμπα σου! Άρα.. θα πάρεις τηλέφωνο την μανούλα και θα σου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!Να σε πάρει τηλέφωνο να σε ξυπνήσει! Όσα ξυπνητήρια και να βάλεις, το τηλέφωνο από την μανούλα θα σε ξυπνήσει.. ή θα επιμείνει περισσότερο μέχρι να ακούσει το σπλάχνο της ότι έχει ξυπνήσει… plus αν έχει υπομονή θα σε πάρει και 5 λεπτά μετά να βεβαιωθεί ότι έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι!

The post Για όλα αυτά θα έχεις πάντα ανάγκη τη μαμά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα