«Για κάθε γυναίκα που έκανε άμβλωση, υπάρχει ένας άντρας που απελευθερώθηκε»: Η Alexandria Ocasio Cortez μιλά για τον βιασμό, τον νόμο Roe v. Wade και για τους άντρες που πρέπει να αναλάβουν δράση!

14:17 8/9/2022 - Πηγή: iPop

Η Alexandria Ocasio-Cortez σε μία συνέντευξή της στο GQ είπε όλα όσα σκέφτεσαι! Μίλησε για τις αμβλώσεις και δήλωσε θερμή υποστηρίκτρια των γυναικείων δικαιωμάτων, ειδικά από τη στιγμή που το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον νόμο Roe v. Wade. Συγκεκριμένα, έριξε το μπαλάκι και στους άνδρες και τόνισε ότι πρέπει να αναλάβουν δράση και να ξεκινήσουν να κάνουν περισσότερα ώστε να σταθούν στο πλάι των γυναικών.

«Για κάθε γυναίκα που έκανε άμβλωση, υπάρχει ένας άντρας που επηρεάστηκε και απελευθερώθηκε από αυτή την πράξη», δήλωσε η Ocasio-Cortez στον Wesley Lowery του GQ. «Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να φέρει την ελπίδα είναι οι άντρες που θα μιλήσουν». συμπλήρωσε.

ΗΠΑ: Συνέλαβαν την Alexandria Ocasio-Cortez επειδή διαδήλωνε για το δικαίωμα στην άμβλωση

Alexandria Ocasio Cortez – Συνέντευξη: «Η σιωπή των ανδρών προέρχεται από την τοξική αρρενωπότητα»

Η Ocasio-Cortez είπε ότι πιστεύει πως υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί άντρες εκεί έξω και δικαιολογεί απόλυτα την απόσταση που κρατούν από τόσο σοβαρά θέματα. «Ειδικά οι λευκοί άντρες, νομίζουν ότι παίρνουν χρόνο και προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν βιώσει τις δυσκολίες. Έχουμε δει όμως τι γίνεται όταν οι άντρες παίρνουν τον λόγο. Οι άλλοι ακούνε». Πιστεύει επίσης ότι η σιωπή των ανδρών προέρχεται από την τοξική αρρενωπότητα και πως δεν πρέπει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. «Και οι άντρες υποφέρουν από την πατριαρχία. Υπάρχει στίγμα όταν δείχνουν την ευάλωτη πλευρά τους. Δεν πηγαίνουν στο γιατρό. Υποφέρουν από πολύ υψηλότερα ποσοστά ολοκληρωμένων αυτοκτονιών.

Παρόλο που αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, αυτό δεν σημαίνει ότι υποφέρουν από αυτήν λιγότερο. Μόλις πριν από μερικά χρόνια η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία κυκλοφόρησε ένα πολύ βαθύ έγγραφο και μια εκστρατεία σχετικά με το πώς αυτοί οι παραδοσιακοί πολιτισμικοί δείκτες αρρενωπότητας οδηγούν σε προβλήματα ψυχικής υγείας για τους άνδρες», δήλωσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GQ (@gq)

Η βουλευτής αποκάλυψε, επίσης, ότι πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι άνδρες μοιράζονται τις ιστορίες που τους βοήθησαν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν. Μάλιστα, μίλησε και για τους «καλούς άντρες» στη ζωή της, όπως ο σύντροφός της Riley Roberts και τα ξαδέρφια της στο Νότιο Μπρονξ.

«Υπάρχουν καταπληκτικοί άντρες σε αυτόν τον κόσμο, και όχι άντρες ως το τελικό προϊόν. Υπάρχουν άντρες σε απίστευτα ταξίδια, εσωτερικά ταξίδια, ταξίδια υπέρβασης πέρα ​​από τον απλό θυμό ως το αποδεκτό αντρικό συναίσθημα», είπε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GQ (@gq)

Ανατρέπεται το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, σε εθνικό επίπεδο, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η Alexandria Ocasio-Cortez μίλησε επίσης και για τον βιασμό που υπέστη πριν από 10 χρόνια αλλά και τη μέρα που αποφάσισε να μιλήσει για αυτό δημόσια.

«Τα πρώτα δύο χρόνια στη Washington, περπατούσα μέχρι τη δουλειά γιατί μένω πάρα πολύ κοντά. Μέχρι τη μέρα (6 Ιανουαρίου) όπου το εξαγριωμένο πλήθος από υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και με έκαναν να πιστεύω ότι θα πεθάνω».

Όπως αποκάλυψε και η ίδια, μέχρι τότε μόνο 3-4 δικοί της άνθρωποι γνώριζαν για τον βιασμό από τον τότε σύντροφό της, ο οποίος αργότερα αρνήθηκε τα πάντα. «Μέχρι τότε πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να μιλήσω για αυτό επαρκώς». Τελικά, βρήκε την δύναμη και το έκανε μέσω Instagram, αναφερόμενη στην επιλογή που είχε να κάνει έκτρωση, σε περίπτωση που ήταν έγκυος, και πλέον αντιλαμβάνεται ότι αυτή η τραυματική εμπειρία ήταν και ο βασικότερος λόγος που την έκανε να ασχοληθεί με την πολιτική και να εξελιχθεί στον άνθρωπο που είναι σήμερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GQ (@gq)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Για κάθε γυναίκα που έκανε άμβλωση, υπάρχει ένας άντρας που απελευθερώθηκε»: Η Alexandria Ocasio Cortez μιλά για τον βιασμό, τον νόμο Roe v. Wade και για τους άντρες που πρέπει να αναλάβουν δράση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop