Γεύμα στα γρήγορα: Σαλάτα με πέστο και ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, θρεπτική και νόστιμη!

15:50 9/3/2021 - Πηγή: iPop

Είναι πολλές οι στιγμές που θέλουμε απλά ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα και η σαλάτα είναι το ιδανικό. Μπορείς να την απολαύσεις ως γεύμα για το βραδινό σου ή να την συνδυάσεις με κάτι άλλο για το μεσημεριανό σου. Εμείς φτιάχνουμε την πιο γευστική σαλάτα με πέστο και ό,τι λαχανικά έχει το ψυγείο σου.

Η σαλάτα

είναι το πιο εύκολο και γρήγορο γεύμα που μπορείς να φτιάξεις. Για σήμερα σου προτείνουμε μια σαλάτα με πέστο και λαχανικά. Και φυσικά επειδή δεν προτιμάμε τα έτοιμα, θα φτιάξουμε μόνοι μας και τη σάλτσα πέστο.

Τι θα χρειαστείς; 2 κολοκυθάκια2 κολοκύθες (προαιρετικά)2 καρόταΤοματίνια (περίπου 400γρ)ΛάδιΑλάτι και Πιπέρι για γεύσηΠροαιρετικά μπορείς να προσθέσεις ό,τι άλλα λαχανικά θέλεις

Για τη σάλτσα πέστο

2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό1/2 φλιτζάνι κάσιους1 σκελίδα σκόρδο1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι1 κουταλάκι χυμό λεμονιού1/2 κούπα λάδιΠώς θα φτιάξεις τη σαλάτα με πέστο και λαχανικά;Πλένουμε όλα μας τα λαχανικά (εκτός από τα τοματίνια) πολύ καλά και τα κόβουμε όλα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε όλα μας τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.Τοποθετούμε τα τοματίνια σε δύο μεγάλα πιάτα και τα κόβουμε στη μέση Στη συνέχεια τα τοποθετούμε και αυτά με τα υπόλοιπα λαχανικά.Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από τα λαχανικά μας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο:Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κάσιους, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το λάδι. Λιώνουμε με ένα μίξερ για να γίνει το μείγμα.Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο πάνω από τα λαχανικά μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Γεύμα στα γρήγορα: Σαλάτα με πέστο και ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου, θρεπτική και νόστιμη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα