Γερμανία: H επανεισδοχή προσφύγων στην Τουρκία ισχύει μόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας

16:35 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, διαμηνύει πως η τουρκική πρόταση για την επανεισδοχή των προσφύγων στην Τουρκία, θα ισχύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, έπειτα από την τελική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην τελική συμφωνία μεταξύ Ευρώπης- Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, η οποία

αναμένεται να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως η τουρκική πρόταση, είναι μία «περιεκτική πρόταση» η οποία θα εφαρμοστεί μόνο έπειτα από την επίσημη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε: «Δε θέλω να προκαταλάβω το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Υπάρχει μια πολύ περιεκτική τουρκική πρόταση, επί της οποίας συζητούνται τα διάφορα σημεία και αυτή θα ισχύει, λογικά, από τη στιγμή που θα υπάρχει ευρωπαϊκή και τουρκική απόφαση».

O Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διευκρίνισε πως αν υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές, αυτή θα ισχύει και θα αφορά στους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες που θα φθάνουν, από την υπογραφή της συμφωνίας και έπειτα στην Ελλάδα.

Ερωτώμενος, για το εάν οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκά εδάφη, από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας κι έπειτα, πρόκειται να έχουν κάποια «ειδική ρύθμιση» σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες αιτήσεων ασύλου, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, απάντησε πως
στις προθέσεις της τουρκικής πρότασης, στα βασικά σημεία της οποίας συμφωνούμε, είναι η λύση να ισχύσει από την στιγμή που θα έχει αποφασιστεί και για τους ανθρώπους οι οποίοι από τότε ξεκινούν παρανόμως από την Τουρκία, με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Γερμανία: H επανεισδοχή προσφύγων στην Τουρκία ισχύει μόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα