Γαλλικά: Η γλώσσα που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή! Όλοι οι λόγοι για να τη μάθεις και όσα πρέπει να προσέξεις

10:45 20/3/2021 - Πηγή: iPop

Και μετά τα αγγλικά τι; Γιατί να μάθεις γαλλικά; Πώς θα σου χρησιμεύσουν, πώς μπορείς να μάθεις εύκολα και από πού να ξεκινήσεις; Όσα πρέπει και θες να ξέρεις για την υπέροχη αυτή γλώσσα.

Τα γαλλικά είναι μία από τις δημοφιλέστερες ξένες γλώσσες παγκοσμίως, με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους, ούσα επίσημη γλώσσα σε 45 κράτη. Μαζί με την αγγλική γλώσσα αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που πρέπει να θυμάσαι, όταν σκέφτεσαι γιατί να μάθεις γαλλικά. Επίσης, τα γαλλικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ).

Γιατί να μάθεις γαλλικά;

Πέρα από το γεγονός ότι τα γαλλικά είναι μια δημοφιλής γλώσσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό παγκοσμίως και το ότι η Γαλλία είναι από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι για να μάθεις γαλλικά.

Μαθαίνοντας γαλλικά, μπορείς να διεισδύσεις στην γαλλική κουλτούρα, που είναι πραγματικά τεράστια. Μπορείς να μάθεις για τη ζωή και το έργο σπουδαίων Γάλλων καλλιτεχνών και συγγραφέων, αλλά και ανθρώπων που έχουν επηρεάσει τη Γαλλία, κι όχι μόνο.

Τα γαλλικά είναι η ξένη γλώσσα που έχει τα περισσότερα κοινά με την ελληνική! Δεν το ήξερες; Κι όμως ισχύει. Μαθαίνοντας γαλλικά, μπορείς να μάθεις και περισσότερα πράγματα για τη μητρική σου γλώσσα, για λέξεις που χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά είναι γαλλικές. Για παράδειγμα, rendez-vous (ραντεβού), croissant (κρουασάν), chic (σικ), déjà vu (ντεζαβού), bijoux (μπιζού). Αυτές είναι μόνο μερικές από τις γαλλικές λέξεις που χρησιμοποιείς καθημερινά στα ελληνικά, χωρίς να συνειδητοποιείς ότι η γλώσσα μας τις έχει δανειστεί από τα γαλλικά. Επιπλέον, και το γαλλικό λεξιλόγιο έχει επηρεαστεί από το ελληνικό σε πολλούς τομείς, όπως στην ιατρική και τη φιλοσοφία, κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη στενή σχέση που έχουν οι δύο γλώσσες.

Οι λόγοι, όμως, για να μάθεις γαλλικά δεν σταματούν εδώ!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη French Words (@frenchwords)

Μαθαίνοντας γαλλικά, μπορείς να μάθεις εύκολα και άλλες συγγενείς και εξίσου ευχάριστες γλώσσες, όπως τα ιταλικά και τα ισπανικά.

Κάτι, ακόμα, που θες σίγουρα να ξέρεις; Οι σπουδές στα πανεπιστήμια της Γαλλίας, όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά και κατέχουν διεθνή φήμη για το επίπεδό τους, ενώ ας μην ξεχνάς πως η γνώση αυτής της γλώσσας αποτελεί εφόδιο για τη μελλοντική και επαγγελματική σου εξέλιξη. Ειδικά αν ασχολείσαι με τον τουρισμό, τα γαλλικά θα σου φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμα. Χιλιάδες Γάλλοι και γενικά γαλλόφωνοι άνθρωποι προτιμούν την Ελλάδα κάθε χρόνο για τις διακοπές και τις εκδρομές τους με τον τουρισμό της χώρας μας να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς τους ανθρώπους. Ο εργοδότης σου, λοιπόν, θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι γνωρίζεις γαλλικά.

Πώς να μάθεις γαλλικά και τι πρέπει να προσέξεις;

Τα γαλλικά δεν είναι μία εύκολη ξένη γλώσσα και παρ’ όλο που το άκουσμά τους είναι πολύ ευχάριστο, έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες στην προφορά. Ωστόσο, η διαδικασία εκμάθησης αυτής της γλώσσας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, αρκεί να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να τα αγαπήσει και να διεισδύσει στην ομορφιά των γαλλικών.

Αν θες να μάθεις σωστά και καλά γαλλικά, τότε η παρουσία ενός καθηγητή είναι πολύ σημαντική. Πέρα από αυτό, όμως, μπορείς εκτός μαθήματος να βοηθήσεις τον εαυτό σου με την εκμάθηση της γλώσσας, έχοντας τα γαλλικά ως συχνό άκουσμα στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, μπορείς να βλέπεις γαλλικές ταινίες, να ακούσεις γαλλική μουσική, να περιηγείσαι διαδικτυακά στα μεγαλύτερα μουσεία της Γαλλίας, αφού όλα πλέον είναι online και γενικότερα να ασχολείσαι με τον γαλλικό πολιτισμό.

5+1 τρόποι να ταξιδέψεις στη Γαλλία χωρίς να φύγεις απ’ το σπίτι!

Επίσης, στην εκμάθηση των γαλλικών θα σε βοηθήσει πολύ το να ακολουθείς στα social media λογαριασμούς που ασχολούνται αποκλειστικά με τα γαλλικά. Μερικοί τέτοιοι λογαριασμοί που μπορείς να βρεις στο Instagram είναι το @frenchacking, στο οποίο θα βρεις καθημερινές – κι όχι μόνο – γαλλικές εκφράσεις και αστεία memes που ασχολούνται με την εκμάθηση της γλώσσας, το @speaklikeaparisian, που θα σε βοηθήσει κυρίως με την προφορά, το @frenchwords, το @parisenseptembre και το @all.french που έχουν ευχάριστες και χρήσιμες προτάσεις, λέξεις, εκφράσεις και quotes στα γαλλικά, έχοντας και τη μετάφραση στα αγγλικά.

Δεν μαθαίνουμε μόνο να μιλάμε γαλλικά, μαθαίνουμε και να τα νιώθουμε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη

Keywords
Τυχαία Θέματα