Φυσικοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου!

18:35 3/8/2019 - Πηγή: iPop

Όπως κι εμείς έτσι και ο σκύλος σου μπορεί να είναι αγχωμένος γιατί… έτσι είναι η ζωή. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου; 

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου και μάλιστα, φυσικοί τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις και μόνος σου.

Να σημειώσουμε πως το άγχος στον σκύλο σου είναι φυσιολογικό αλλά δεν μπορεί να το εκφράσεις με λόγια και θα πρέπει εσύ να τον βοηθήσεις. Δεν μπορείς να του εξηγήσεις τι συμβαίνει, ούτε μπορείς να του

προτείνεις να κάνει…. διαλογισμό.

Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι που επιδρούν θετικά στη ψυχολογία του καλύτερου, τετράποδου σου φίλου και θα το βοηθήσουν σημαντικά.

Φυσικοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σουΘεραπείες και Συμπληρώματα

Υπάρχουν ειδικές θεραπείες και συμπληρώματα που πραγματικά μπορεί να βοηθήσουν τον σκύλο σου σαν μια… «ηρεμιστική ένεση». Συγκεκριμένα, μπορείς να δώσεις ένα καλούδι στον σκύλο σου πριν πάει στον κτηνίατρο, ώστε να ηρεμήσει ή όταν ξεσπά μια καταιγίδα ή όταν θα κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν στην αγορά ειδικά συμπληρώματα γεμάτα βότανα και βιταμίνες που θα κρατήσουν τον σκύλο σου ήρεμο.

pixabay.comΜουσική

Ναι, η μουσική μπορεί να χαλαρώσει τον σκύλο σου, όπως χαλαρώνει κι εσένα. Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2017, έδειξε πως η μουσική βοηθά τα σκυλιά να ηρεμήσουν όταν είναι αγχωμένα. Κι ενώ η μουσική μπορεί να μη σταματά το γαύγισμα ενός σκύλου, τα βοηθά να περνούν περισσότερο χρόνο ξαπλωμένα κι όχι να τριγυρνούν ανήσυχα. Ποιο είδος μουσικής τα βοηθά; Soft rock και… reggae, έχουν κι αυτά τις προτιμήσεις τους.

Συγκεκριμένος… ρουχισμός

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ρουχισμός που μπορεί να κάνει τον σκύλο σου να χαλαρώσει όταν είναι αγχωμένος. Μπορείς να βρεις στην αγορά ένα coat για τα σκυλιά που ασκεί απαλή πίεση στο στήθος του ενώ το φορά. Αυτό ουσιαστικά χαλαρώνει τον σκύλο σου και του προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας.

Αρωματοθεραπεία

Η μυρωδιά είναι ένας τεράστιος παράγοντας στο περιβάλλον του σκύλου καθώς η όσφρησή του είναι ένα από τα δυνατά του σημεία… Ειδικά sprays που μιμούνται τις φερομόνες του σκύλου, θυμίζουν στον σκύλο τη… μητέρα του. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρώματα όπως λεβάντα και χαμομήλι.

Photo: Unsplash/Conner BakerΜασάζ

Το μασάζ λειτουργεί καλά τόσο σε ανθρώπους όσο και σε σκυλιά. Κάνε αυτό το δώρο στον σκύλο σου. Πολλές φορές ο σκύλος σου μπορεί να είναι αγχωμένος επειδή ακούει τα πυροτεχνήματα ή τις… βροντές. Τότε μπορείς να του κάνεις μασάζ ώστε να νιώσει περισσότερη ασφάλεια και να φύγει το άγχος του.

Δες ποια είναι τα σημάδια του άγχους στον σκύλο σου:

Ο σκύλος σου έχει άγχος; Ποια είναι τα σημάδια που στο επιβεβαιώνουν;

Photo: Pexels/Lisa Fotios

Το άρθρο Φυσικοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος του σκύλου σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα