Tips για την υγεία που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

17:47 3/8/2019 - Πηγή: iPop

Μερικές φορές είναι καλό να ακούμε τα… γιατροσόφια της γιαγιάς καθώς οι παλιοί γνωρίζουν πολλά που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Μερικά tips για την υγεία θα κάνουν τη ζωή σου πιο απλή και θα σε απαλλάξουν από αρκετά προβλήματα. 

Για παράδειγμα, αντιθέτως με το τι πιστεύουν πολλοί, το να πιείς ένα καφεδάκι μπορεί να κάνει τον μεσημεριανό σου υπνάκο πιο επιδραστικό. Υπάρχουν πολλά tips για την υγεία που αρκετοί δεν γνωρίζουν αλλά μπορούν πραγματικά να σου λύσουν τα χέρια.

Ποια

είναι αυτά; Τα περισσότερα δεν τα γνωρίζουμε αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να τα κάνουμε πράξη και να τα βάλουμε στην καθημερινότητα μας.

Tips για την υγεία που θα κάνουν τη ζωή σου πιο απλήΜε το ένα μάτι κλειστό στην τουαλέτα

Αρκετές φορές ξυπνάμε το βράδυ για να επισκεφτούμε το μπάνιο, αυτό, όμως, μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο μας. Κάθε φορά που το βράδυ ανοίγεις τα φώτα για να πας τουαλέτα, αυτό δίνει το σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι μέρα και ξυπνάς.

Έτσι, πήγαινε στο μπάνιο με το ένα μάτι κλειστό για να μειώσεις αυτήν την επίδραση του φωτός και να μη στείλεις το λάθος μήνυμα στον εγκέφαλό σου. Έτσι, θα καταφέρεις να κοιμηθείς καλύτερα μόλις επιστρέψεις στο κρεβάτι.

Τράβα το αυτί σου και δες τις επιδράσεις στην υγεία

Το να τραβάς το αυτί σου μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία και αυτό το λέει η ρεφλεξολογία που μας υποδεικνύει αυτά τα σημεία. Αναλόγως με το σημείο μπορεί να απαλύνεις ένα πονοκέφαλο ή να βελτιώσεις την πέψη.

Ποια είναι αυτά τα σημεία;

Illustrated by Daniil Shubin, Alena Sofronova and Yekaterina Ragozina for BrightSide.meΜέση και ώμοιΔιάφορα όργαναΑρθώσειςΜύτη και λαιμόςΠέψηΚεφάλι και καρδιάΟ σωστός τρόπος για να σταματήσεις τον λόξιγκα

Αυτό πολλοί μπορεί να το γνωρίζουν. Ο πιο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσεις τον λόξιγκα είναι να τρομάξεις! Ζήτα, λοιπόν, από κάποιον να σε εκπλήξει ή να σε τρομάξει.

Αυτή η ξαφνική κίνηση, κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά και αυξάνει τη ροή του αίματος. Έτσι, αποσπάται η προσοχή σου και σταματά ο λόξιγκας.

Πιες καφέ για να κοιμηθείς πιο γρήγορα

Credits: Annie Spratt/ Unsplash

Κι όμως! Μια έρευνα από την Ιαπωνία έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν  καφέ και μετά κοιμούνται για 20 περίπου λεπτά, ξυπνούν καλύτερα και έχουν καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά του από αυτούς που πήραν έναν υπνάκο χωρίς να καταναλώσουν καφέ.

Μην πλύνεις τα δόντια σου αφού φας

Πρόκειται για μια λανθασμένη τακτική. Μην πλένεις τα δόντια σου αμέσως μετά το φαγητό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα είδη διατροφής που τρώμε ή πίνουμε είναι όξινα. Το βούρτσισμα αμέσως μετά μπορεί να επιταχύνει την επίδραση του οξέος στο σμάλτο και να προκαλέσει τη διάβρωσή του. Περίμενε περίπου μισή ώρα μετά το γεύμα πριν πλύνεις τα δόντια σου.

Photo: unsplash/Tim Goedhart

Το άρθρο Tips για την υγεία που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα