Φωτιά σε πλοίο με πάνω από 500 επιβάτες στα ανοιχτά της Κέρκυρας

09:12 28/9/2019 - Πηγή: iPop

Φωτιά εκδηλώθηκε σε πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο είχε αναχωρήσει απ’ την Ηγουμενίτσα για τη Βενετία το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο, επέστρεψε κι έδεσε στο λιμάνι. Η κατάσταση τώρα και τι έγινε με τους επιβάτες του πλοίου.

Το πλοίο όπου εκδηλώθηκε φωτιά είναι το Olympic Champion High Speed Ferries της ANEK LINES,,

στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα.

Το πλοίο, ενώ είχε αναχωρήσει με προορισμό τη Βενετία, επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που εκδηλώθηκε η φωτιά στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου. Στις 08:20 ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών, ενώ η Πυροσβεστική συνδράμει με σκάφη και οχήματα. Πλέον, όλοι οι επιβάτες έχουν επιβιβαστεί με ασφάλεια στο λιμάνι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δυο άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, ενώ στο σημείο βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και χερσαία μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Δείτε πλάνα απ’ το πλοίο στα ανοιχτά της Κέρκυρας:

Τέλος, προανάκριση για τα ακριβή αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Olympic Champion» θα πραγματοποιήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Ν. Λαγκαδιανός, ανέφερε ότι πιθανότατα η φωτιά να ξεκίνησε από νταλίκα στο γκαράζ στου πλοίου, ωστόσο αυτό μένει να εξακριβωθεί από την έρευνα, ενώ τόνισε επίσης ότι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους.

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2018, ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.

Το άρθρο Φωτιά σε πλοίο με πάνω από 500 επιβάτες στα ανοιχτά της Κέρκυρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα