Αυτό είναι το ιδανικό και πιο φθηνό συστατικό για το δέρμα σου!

18:01 27/9/2019 - Πηγή: iPop

Ποιο είναι το ιδανικό και πιο φθηνό έλαιο για το δέρμα σου; Μπορεί μέχρι στιγμής το καστορέλαιο να ήταν για σένα το ιδανικό συστατικό για το δέρμα και τα μαλλιά σου, αλλά θα αλλάξεις γνώμη!

Ποιο είναι το ιδανικό έλαιο για το δέρμα σου που πραγματικά θα το κάνει να λάμπει και θα είναι πιο υγιές και ενυδατωμένο; Το αμυγδαλέλαιο! Ναι, τα αμύγδαλα είναι πραγματικά θαυματουργά, τόσο για την υγεία σου όσο και για το δέρμα σου. Είναι γεμάτα υγιή λίπη, ίνες και αντιοξειδωτικά.

Και

το αμυγδαλέλαιο μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σου.

Γιατί είναι το ιδανικό έλαιο για το δέρμα σου;

Αρχικά, να σημειώσουμε πως υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη. Τα πικραμύγδαλα και τα γλυκά αμύγδαλα.

Το πικραμύγδαλο συχνά χρησιμοποιείται για το άρωμά του και δεν κρατάει αρκετά στο δέρμα σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις και να διπλοτσεκάρεις ότι είναι απαλλαγμένο από πρωσικό οξύ, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικό για το δέρμα σου.

Πώς βοηθά, λοιπόν, το δέρμα σου;

Ενυδατώνει

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε νερό και παγιδεύει τα λιπαρά οξέα που τροφοδοτούν την υγρασία και κρατούν το δέρμα καλά ενυδατωμένο. Περιέχει επίσης βιταμίνες Ε και Α, καθώς και φυσικά λιπαρά οξέα. Και όλα αυτά, το δέρμα σου… τα έχει ανάγκη και πρέπει να του τα προσφέρεις.

Σε προστατεύει από τις UV ακτινοβολίες και τη βλάβη στο δέρμα σου

Πολύ περισσότερο, η βιταμίνη Ε στο αμυγδαλέλαιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του απ’ το οξειδωτικό στρες ή στη βλάβη από ελεύθερες ρίζες. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη στο Journal of Cosmetic Dermatology έδειξε ότι το αμυγδαλέλαιο «είναι ικανό να αποτρέψει τις δομικές βλάβες που προκαλούνται από την ακτινοβολία UV» και ήταν χρήσιμο για την «επιβράδυνση της διαδικασίας φωτογήρανσης».

Σε… ελεύθερη μετάφραση, μπορεί να εμποδίσει την πρόωρη γήρανση που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η σπιτική αντιγηραντική κρέμα… καλύτερος εχθρός για τις γραμμές στο πρόσωπό σου!

Photo: unsplash/freestocks.orgΜειώνει την ακμή

Σε συνδυασμό με την βιταμίνη Α (η οποία είναι το κλειδί για την εκκαθάριση των πόρων και την ομαλή λειτουργία του δέρματος) και τα λιπαρά οξέα στο αμυγδαλέλαιο, βοηθά στην συγκράτηση της υγρασίας, παρέχει ένα φυσικό άρωμα και μια φυσική δράση που ενισχύει την ενυδάτωση και αποτρέπει από το να σχηματιστούν αυτές οι λεπτές γραμμούλες στο πρόσωπό σου.

Και στην Κίνα το χρησιμοποιούσαν εδώ και αιώνες.

Υπάρχει κάποιο «αρνητικό» στο αμυγδαλέλαιο;

Σε γενικές γραμμές το γλυκό αμυγδαλέλαιο λειτουργεί ως την τέλεια ενυδατική κρέμα και συχνά χρησιμοποιείται ως βάση στο skin-care καθώς δεν είναι πολύ «βαρύ» στο δέρμα και απορροφάται αμέσως, έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Ωστόσο, αν έχεις έκζεμα ή γενικά ερεθισμούς στο δέρμα δεν είναι εντελώς non-comedogenic, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να φράξει τους πόρους του δέρματός σου.

Photo: Humphrey Muleba/ Unsplash

Αν δεν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και ψάχνεις κάτι «θαυματουργό» για την επιδερμίδα σου που θα την ενυδατώσει σε βάθος και θα σου προσφέρει αυτή τη φυσική λάμψη, τότε το αμυγδαλέλαιο είναι η καλύτερη και πιο φθηνή λύση!

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό ντεμακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου!

Photo: unsplash/Kelly Sikkema, unsplash/Christin Hume

Το άρθρο Αυτό είναι το ιδανικό και πιο φθηνό συστατικό για το δέρμα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα