Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα | Νεκροί και τεράστιες ζημιές

07:58 7/9/2017 - Πηγή: iPop
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων απ’το πέρασμα του φονικού κυκλώνα Ίρμα, ο οποίος προκάλεσε επίσης τεράστιες υλικές ζημιές στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου.

Ο νομάρχης του νησιού ανακοίνωσε τον θάνατο έξι ατόμων στο γαλλικό τμήμα: «Ο απολογισμός δεν είναι οριστικός. Απέχουμε πολύ από αυτό. Δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος να βρούμε κι άλλους».

Νωρίτερα, το υπουργείο Υπερπόντιων Εδαφών της Γαλλίας μιλούσε για «τουλάχιστον δύο νεκρούς και δύο βαριά τραυματισμένους στα δύο νησιά

του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου».

Via Jonathan Falwell on St Martin: No power, no water, everything destroyed. Buildings gone. Please pray as this island is decimated. #Irma. pic.twitter.com/Gu5iwgUX4P

— Ed Piotrowski (@EdPiotrowski) September 7, 2017

Ο νομάρχης τόνισε ακόμα πως η κατάσταση στον Άγιο Μαρτίνο και στον Άγιο Βαρθολομαίο είναι δραματική, δεν υπάρχει πλέον πόσιμο νερό, ηλεκτροδότηση, τα δημόσια κτήρια έχουν αχρηστευτεί, σπίτια καταστράφηκαν, ενώ εκτιμάται ότι ίσως και το 60% ως 70% των κατοικιών έχουν καταστραφεί στον Άγιο Μαρτίνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας απ’ την πλευρά του σημείωσε πως οι ζημιές είναι τεράστιες κι ακόμη δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη αποτίμησή τους. Ο ίδιος έχει αναλάβει τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής εξ ονόματος της ολλανδικής Κυβέρνησης. «Λόγω των δυσκολιών στην επικοινωνία με το νησί είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση».

Φυσικά, τα κέντρα του ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού ήταν γεμάτα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι βλάβες στο δίκτυο τηλεφωνίας δεν κατέστησαν δυνατή την ακριβή καταγραφή των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Video captured by the International Space Station shows the view of Hurricane #Irma from space https://t.co/KidMLSpoUU pic.twitter.com/HJXpRpcXVS

CNN (@CNN) September 7, 2017

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν ακόμα το λιμάνι και το αεροδρόμιο στο ολλανδικό τμήμα του νησιού του Αγίου Μαρτίνου.

Αναμένεται πως και τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

O Ολλανδός Πρωθυπουργός, Mark Rutte, έκανε λόγο για φρικτές πληροφορίες και εικόνες που φθάνουν στη χώρα από τα εδάφη του βασιλείου στην Καραϊβική τα οποία επλήγησαν από τον κυκλώνα Ίρμα.

Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δύο πλοία του ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλούν από το Κουρασάο και την Αρούμπα για να μεταφέρουν στρατιώτες και ανθρωπιστική βοήθεια στον Άγιο Μαρτίνο

Σημειώνεται πως εκατό στρατιωτικοί εστάλησαν στην περιοχή λόγω της καταστροφής και κάνουν περιπολίες για να πάρουν μια ιδέα για την κατάσταση.

90% of Barbuda has been destroyed by #Irma. 185mph winds and 225mph gusts. My mind can fathom what that’s like. Category 5. pic.twitter.com/Pry4hq9Zu4

— NEOChasers Angelo (@Angelo_jpeg) September 6, 2017

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας εξέφρασε «τη συμπαράστασή της στους κατοίκους του Αγίου Μαρτίνου, του Αγίου Ευσταθίου και του Σάμπα, που επλήγησαν από μια καταστροφική δύναμη της φύσης. Όλα τα θύματα του κυκλώνα Ίρμα | Νεκροίβρίσκονται στις καρδιές μας».

Photo: RICARDO ARDUENGO/AFP/Getty Images

Το άρθρο Φονικό το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα | Νεκροί και τεράστιες ζημιές εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα