15.371 προσλήψεις αναπληρωτών | Όλα έτοιμα για το πρώτο «κουδούνι»

21:53 6/9/2017 - Πηγή: iPop
| ΌλαMε 15.371 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και βιβλία θα είναι στη θέση τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

15.371 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν «με λιγότερες από κάθε άλλη

χρονιά ελλείψεις», καθώς οι προσλήψεις συνιστούν «τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί», πριν από έναρξη σχολικής χρονιάς.

Ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Διευθυντών, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Για δεύτερη χρονιά δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, καθώς στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται 6.313 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών ακόμη και στα 834 Ολιγοθέσια Σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στα Ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία θα υπάρχουν ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας. Για τον σκοπό αυτό, τροποποιούνται τα ωρολόγια προγράμματα προσφέροντας τη δυνατότητα εμπλουτισμού του προγράμματός τους με νέα αντικείμενα (όπως Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.α.). Παράλληλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί 1.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά όσοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προσληφθεί σε νησιώτικες περιοχές, θα έχουν 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η έκπτωση αυτή αφορά αποκλειστικά στην πρώτη μετάβασή τους στις έδρες των Διευθύνσεων πρόσληψης, καθώς επίσης και τη μετακίνησή τους, εφόσον απαιτηθεί, σε άλλο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να φέρουν αντίγραφο της Υπουργικής Απόφασης πρόσληψης ή αντίγραφο της απόφασης τοποθέτησης του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση.

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Ως Υπουργείο κάναμε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο. Με τον άρτιο συντονισμό και τον έγκαιρο προγραμματισμό μας, οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις σχολικές αίθουσες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί. Κυρίως, όμως, συνεχίζουμε την προσπάθεια, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, να πείσουμε για μόνιμους διορισμούς παντού, με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή. Καλή νέα σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν από σήμερα υπηρεσία. Τους εμπιστευόμαστε, όπως εμπιστευόμαστε κάθε δάσκαλο και καθηγητή που ασκεί με σεβασμό το λειτούργημά του».

Το άρθρο 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών | Όλα έτοιμα για το πρώτο «κουδούνι» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα