Φονική και φέτος η γρίπη- 8 θάνατοι από επιπλοκές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2017

18:26 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Φονική αποδεικνύεται και φέτος η γρίπη στην Ελλάδα μιας και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου έχασαν την ζωή τους 8 άνθρωποι από επιπλοκές.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Όλα τα άτομα που πέθαναν νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, ενώ μόλις οι

2 είχαν εμβολιαστεί.

Οι γιατροί θεωρούν ότι η γρίπη προκαλεί θανάτους λόγω της μεγάλης της δραστηριότητας αλλά και λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα.

7 άνδρες και 1 γυναίκα είναι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους απ’ την γρίπη, ηλικίας από 58 έως 86 ετών. Η μέση ηλικία ήταν 74 χρόνια. Και στις 8 περιπτώσεις απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι τα 7 στελέχη γρίπης τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Και τα 8 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 39 σοβαρά κρούσματα γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ και ειδικότερα 28 άνδρες και 11 γυναίκες. Οι ηλικίες τους ποικίλλουν από 3 έως 89 έτη.

Σημειώνεται πως το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την ανάγκη του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

The post Φονική και φέτος η γρίπη- 8 θάνατοι από επιπλοκές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του 2017 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα