Φάε υγιεινά χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία

10:33 13/8/2014 - Πηγή: iPop

Για να κάνεις υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύεις ένα «κάρο» λεφτά. Με πειθαρχία, ιεράρχηση προτεραιοτήτων και κάποιες δικές μας συμβουλές, η οικονομική υγιεινή διατροφή είναι εφικτή.

Να μερικές συμβουλές για να φας υγιεινά χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία:

Κάνε ένα προϋπολογισμό

Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο ή μηνιαίο προϋπολογισμό. Αυτό θα σου επιτρέψει να ιεραρχήσεις και πιθανόν να περικόψεις αγορές τροφίμων που δεν είναι απαραίτητα.

Αγόρασε κατευθείαν από τον παραγωγό

Τα βιολογικά προϊόντα που καταναλώνεις (οπωροκηπευτικά, φρούτα κ.λ.π.) κοστίζουν πολύ φτηνότερα αν τα αγοράσεις κατευθείαν από τον παραγωγό.

Περιόρισε την κατανάλωση κρέατος

Το κρέας μπορεί να είναι ακριβό, ιδιαίτερα όταν είναι βιολογικό.Περιορίζοντας ή και καταργώντας τελείως την κατανάλωση κρέατος μπορείς να πετύχεις επίσης, τον περιορισμό προβλημάτων υγείας όπως αρτηριακή πίεση ή διαβήτη.Επιπρόσθετα μπορεί να εξοικονομηθεί και χρόνος που θα χανόταν στην παρασκευή των γευμάτων. Τα φαγητά που δεν έχουν κρέας ετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα.

Ψάξε για χύμα προϊόντα.

Αγόρασε χύμα όσπρια ή καστανό ρύζι ή βρώμη. Ακόμη και σε ακριβά καταστήματα τα χύμα προϊόντα είναι φθηνότερα από τα συσκευασμένα. Όλοι αυτοί οι σπόροι παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και, όταν συνδυάζονται με λαχανικά ή όσπρια, παρέχουν πλήρη γεύματα.

Περιόρισε την κατανάλωση μη φυτικών προϊόντων

Τα μη φυτικά προϊόντα, όπως γάλα και τυριά, δεν είναι εύκολα επεξεργάσιμα από τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας.Με τον περιορισμό της κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων εξοικονομείς και χρήματα.

Ψώνισε μόνο όσα χρειάζεσαι

Φτιάξε εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων και ψώνισε μόνο τα απαραίτητα γι’ αυτό. Φτιάξε μια λίστα αγορών και μην παίρνεις τίποτε άλλο.

Φτιάξε μεγάλα γεύματα

Μαγείρεψε μεγάλα γεύματα, χώρισέ τα σε μικρότερες ποσότητες και αποθήκευσε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα έχεις πάντα διαθέσιμο γεύμα στο σπίτι και δεν θα χρειαστεί να βγεις έξω για φαγητό.

Περιόρισε το φαγητό

Συνήθως τρώμε πολύ και πολύ γρήγορα δεδομένου του τρόπου ζωής μας. Τρώγοντας πιο αργά και μικρότερες ποσότητες, δεν χαλάμε και το μεταβολισμό μας.

Γευμάτισε με ένα φίλο

Για να αποφύγεις το υπερβολικό φαγητό γευμάτισε με ένα φίλο. Απόλαυσε την κουβέντα μαζί του ελέγχοντας ταυτόχρονα τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο στον έλεγχο του τι τρως, αλλά θα κάνει και το φαγητό μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Photo: wikihow.com

The post Φάε υγιεινά χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα