Έξτρα οικονομική βοήθεια Γερμανίας σε Τουρκία για το προσφυγικό

11:04 24/1/2016 - Πηγή: iPop

Επιπλέον οικονομική βοήθεια προτίθεται να δώσει η Γερμανία στην Τουρκία για το προσφυγικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκερντ Μίλερ, υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής βοήθειας.

Η Γερμανία θα αυξήσει, σύμφωνα με τον Μίλερ, την οικονομική βοήθεια κατά 40%, δηλαδή από 36 σε 50 εκατομμύρια.

Το Νοέμβριο Ε.Ε. και Τουρκία είχαν συμφωνήσει πως η δεύτερη θα συμβάλλει στην μείωση των προσφυγικών ροών με αντάλλαγμα μια οικονομική βοήθεια αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Θυμίζουμε πως μόλις

πριν από δύο ημέρας, οι κ.κ. Μέρκελ και Νταβούτογλου είχαν συνάντηση για το προσφυγικό, με την Α. Μέρκελ να δηλώνει:

«Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών. Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επεσήμανε:

Είναι σημαντικό η Ε.Ε. με την Τουρκία να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση από κοινού, καθώς η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος. Όσο ο Άσαντ μένει στην Δαμασκό, κανένας Σύρος δεν θέλει να επιστρέψει

The post Έξτρα οικονομική βοήθεια Γερμανίας σε Τουρκία για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα