Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής: Oι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρώμικοι (video)

15:16 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ευρωβουλευτής εκδιώχθηκε από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, με σχετική απόφαση του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς. Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός, αναγκάστηκε να αποχωρήσει

από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με σχετική απόφαση του Μάρτιν Σούλτς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε επί του θέματος, δηλώνοντας πως «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι. Είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σούλτς, αιτιολογώντας την απόφασή του, για την εκδίωξη του Ελευθέριου Συναδινού από τη συνεδρίαση της Ολομέλεια εξήγησε πως η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, «σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δε θα περάσει. Γι αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός».

Όταν συνάδελφοι του κ. Συναδινού, διαμαρτυρήθηκαν σχετικά με την απόφαση του Μάρτιν Σούλτς, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σημείωσε πως όταν «λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση», καλώντας τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

The post Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής: Oι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρώμικοι (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα