Ευερέθιστο έντερο

18:30 9/8/2014 - Πηγή: iPop
Έντερο:

Το νούμερο ένα όργανο στο σώμα μας που αντικατοπτρίζεται όλη μας η ψυχολογία… Δυστυχώς όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά το πρώτο πράγμα που θα σε ενοχλήσει απάνω στο σώμα σου είναι το έντερο!! Η πίεση, το άγχος, η έλλειψη χρόνου για άσκηση, η στεναχώρια και γενικώς η κακή ψυχολογία μπορεί να σου τσακίσουν το έντερο και πιο πολύ εσένα..

Δυστυχώς έχει συμπτώματα που γίνονται απόλυτα αισθητά και πολλές φορές είναι και πολύ επίπονα.

Συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου:Πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάςΔυσφορίαΔυσκολία στην αναπνοήΚανένας προγραμματισμός στις επισκέψεις στην τουαλέτα (π.χ:
μια καθόλου, μια συνέχεια)Πόνος στην κάτω κοιλιακής χώρα η ακόμα και στην πλάτηΑίσθηση σαν να έχεις κάποια λοίμωξη στο ουροποιητικό η οποία όμως ουσιαστικά είναι από το έντερο.

Πολλές φορές θα συναντήσεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, άλλες όμως θα τα συναντήσεις όλα (και εκεί θα ζοριστείς πολύ). Το κακό με το έντερο είναι πως αν σου χτυπήσει μια φορά την πόρτα τότε πολύ δύσκολα θα φύγει ξανά…

Υπάρχουν κάποια μικρά τις που θα σε ανακουφίσουν από τα περισσότερα από τα συμπτώματα, αλλά θα σου πάρει και κάποιο καιρό μέχρι να τα βρεις εσύ σε εσένα…

Δες καταρχάς ποιες τροφές σε πειράζουν. Είναι συνήθως όσπρια και λαχανικά. Μην τις κάψεις! Περιόρισε τες όσο μπορείς και προσπάθησε να τις τρως μέχρι το μεσημέρι.Βάλε τις φυτικές ίνες στην διατροφή σου, μπάρες δημητριακών, μαύρο ψωμί, βρώμη κλπΠροσπάθησε να μην τρως τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνοΝα πίνεις ένα ποτήρι με δυο νερό μόλις ξυπνάςΤέλος προσπάθησε να έχεις ένα υποτυπώδεις πρόγραμμα στην διατροφή σου (π.χ κάθε 3 ώρες) και βάλε το περπάτημα στη καθημερινότητα σου..

The post Ευερέθιστο έντερο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα