Έτσι θα βοηθήσεις το παιδί σου να ψηλώσει!

15:03 29/2/2020 - Πηγή: iPop

Φυσικά και δεν ψηλώνουν όλα τα παιδιά στην ίδια ηλικία. Κάθε παιδί ψηλώνει με τον δικό του ρυθμό, όμως αν αγχώνεσαι κι αναρωτιέσαι πώς θα ψηλώσει το παιδί σου, σου έχουμε την απάντηση. 

Αρχικά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, αν ο παιδίατρος δεν έχει παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό. Εμπιστεύσου τον και μην αγχώνεσαι συνέχεια με το πώς θα ψηλώσει

το παιδί σου, όταν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μικρά και καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις και που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και το ύψος του παιδιού σου.

Σωστή διατροφή

Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού σου. Είναι απαραίτητο στα γεύματά του να υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που θα ενισχύσουν τη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη. Συνεπώς, μην ξεχνάς ότι πρέπει να καταναλώνει γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά, μέσα από τα οποία θα πάρει ασβέστιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και βιταμίνες που χρειάζονται για την ανάπτυξη των οστών και της σπονδυλικής του στήλης.

Σωματική άσκηση

Τα αθλήματα κι οποιαδήποτε άλλο είδος σωματικής άσκησης μπορούν να ενδυναμώσουν το μυοσκελετικό σύστημα και να επιμηκύνουν επιμηκύνει τα οστά. Τόσο η αερόβια άσκηση, όσο κι αθλήματα, όπως η κολύμβηση, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, αλλά ακόμα κι ο χορός μπορούν να βοηθήσουν στο ύψος του παιδιού σου, ενώ ενισχύεται ο μεταβολισμός, αυξάνεται η μυϊκή μάζα και μειώνεται το λίπος.

Πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζεται το παιδί σου; 

Καλός ύπνος

Όσο το παιδί σου κοιμάται εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη που ευθύνεται για την επιμήκυνση των οστών του σκελετού. Φυσικά, δεν εκκρίνεται όλη την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί πρέπει να κοιμάται επαρκείς ώρες και να μην ξενυχτάει.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν αρκετές παθήσεις που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του παιδιού σου, όπως ο υποθυρεοειδισμός, διάφορες παθήσεις του ενδοκρινολογικού συστήματος και ο νανισμός. Γι’ αυτό το λόγο, να παρατηρείς συχνά τη σωματική ανάπτυξη του παιδιού σου και να απευθύνεσαι σε ειδικό, κάνοντας ακόμα και προληπτικά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Διάβασε ακόμα:

Απλοί κανόνες γιατρών για ένα υγιές παιδί!

Photos: Pexels

Το άρθρο Έτσι θα βοηθήσεις το παιδί σου να ψηλώσει! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα