Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown το Καλοκαίρι | Τα νέα κρούσματα του ιού

19:03 9/6/2020 - Πηγή: iPop

ΤιςΚαλοκαίρι | τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα και δεν είναι απίθανο να δούμε και έκτακτα lockdown το Καλοκαίρι σε μερικά νησιά. 

Στις 8 Ιουνίου ανακοινώθηκαν 97 νέα

κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που αφορούσαν το τελευταίο 4ήμερο. Την ίδια στιγμή, παρατηρήθηκαν εστίες συνωστισμού σε περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Μύκονο, σε bars. Ήδη οι υγειονομικές Αρχές της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου έπειτα από τα φαινόμενα μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και απίστευτου συνωστισμού στο νησί της Μυκόνου.

Οι έλεγχοι στα νησιά μετά την αύξηση των κρουσμάτων. 

Ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για τη χαλάρωση που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.

«Χρειάζεται μια συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση των “κόκκινων” χωρών σε κάθε φάση που θα αλλάζουν τα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι θα ξεφύγουν κρούσματα, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα προφίλ για όλους τους τουρίστες, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορονοϊό. Ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι στις πτήσεις από τις «πράσινες» χώρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, όμως από τις «κόκκινες», όπου η επιδημία μαίνεται, οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε, ακόμα, και πώς θα γίνονται τα έκτακτα lockdown το Καλοκαίρι. Τα στάδια θα είναι τρία. Το πρώτο είναι η «καραντίνα» σε ένα ξενοδοχείο. Το δεύτερο είναι οι περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων. Το τρίτο στάδιο είναι να μπει σε «καραντίνα» ένα ολόκληρο νησί.

Ο λοιμωξιολόγος συμπλήρωσε για το τρίτο στάδιο πως «Φαντάζομαι ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αν τηρηθούν αυτά που έχουν προγραμματιστεί».

«Αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να στριμωχνόμαστε σε μπαρ και να χορεύουμε. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σπείρει φόβο και πανικό, όμως υπάρχει μια απίστευτη χαλάρωση. Οι μάσκες έχουν αρχίσει και αραιώνουν τριγύρω, ακόμη και στο αεροδρόμιο ή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάποιοι δεν φορούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Τα νέα κρούσματα

Την Τρίτη 9 Ιουνίου ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.

690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν τα σύνορα Ελλάδας- Ιταλίας

Photo: Pixabay

Το άρθρο Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown το Καλοκαίρι | Τα νέα κρούσματα του ιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα