Έρευνα στο γραφείο του Francois Fillon στο γαλλικό Κοινοβούλιο

18:15 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Έρευνα πραγματοποιεί η Αστυνομία στο γραφείο του Francois Fillon στο γαλλικό Κοινοβούλιο. Αστυνομικοί βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη, στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι, με σκοπό να κατασχέσουν έγγραφα τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Christian

Zakomp, μιλώντας στους εκπροσώπους των MME, αναφέρθηκε στην έρευνα η οποία πραγματοποιείται στο Κοινοβούλιο. Όπως αναφέρουν αρκετές κοινοβουλευτικές πηγές, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που θα μπορούσαν να αφορούν την υπόθεση αυτή.

Άλλες πάλι πηγές, οι οποίες έχουν σχέση με την έρευνα, ξεκαθάρισαν ότι αφορά μια παράδοση εγγράφων και όχι έρευνα στο χώρο.

Από την πλευρά του ο Francois Fillon, επιζητεί η δικαιοσύνη να κινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τις διαδικασίες. Όπως είπε ο Zakomp : «Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο υποψήφιος του κόμματος έχει «την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών».

Συνολικά 900.000 ευρώ έλαβε η σύζυγος του Francois Fillon

Σύμφωνα με τη σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaîné», η σύζυγος του Francois Fillon έλαβε συνολικά 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ίδιου και του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση, καθώς και ως εργαζόμενη σε λογοτεχνική επιθεώρηση.

Επιπλέον, η εφημερίδα τονίζει ότι ο δεξιός Γάλλος πολιτικός παραχωρούσε αμοιβές και στα δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, ως μέλος της Γερουσίας του άνω σώματος του κοινοβουλίου, από το 2005 έως το 2007. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Francois Fillon δεν εργάστηκε ποτέ για τα χρήματα που κέρδισε.

Φαίνεται πως η σύζυγος του Francois Fillon εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του, από το 2007 έως το 2012, από το 1988 έως 1990, από 1998 έως το 2002, καθώς και για έξι μήνες το 2012.

The post Έρευνα στο γραφείο του Francois Fillon στο γαλλικό Κοινοβούλιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα