Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ: Ζητά να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

16:13 31/1/2017 - Πηγή: iPop

Επιστολή στο ΕΣΡ έστειλε μετά την Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στην οποία ζητάει επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η επιστολή του Ν. Παππά δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ενώ χτες, η Ράνια Σβίγκου είχε στείλει επίσης επιστολή με τη οποία γνωστοποιούσε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζητά

να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών και απευθύνεται στην Ανεξάρτητη Αρχή έτσι ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων, οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού αλλά και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, επίσης ο Υπουργός εστιάζει στην υπ’ αριθμ. 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ’ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους λέγοντας:

Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Νίκου Παππά.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Σβίγκου σε ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

The post Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ: Ζητά να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα