Erdoğan: Θα ξεριζώσουμε το κεφάλι των προδοτών

09:28 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικόπηματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου, η μέρα ανακηρύχθηκε εθνική εορτή και η γέφυρα του Βοσπόρου μετονομάστηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan μίλησε σε πλήθος πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

«Κανένας προδότης της χώρας δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρο ενώ υποσχέθηκε να «ξεριζώσει το κεφάλι των προδοτών», αυτών δηλαδή που

ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει την απόφαση για την επαναφορά της θανατικής ποινής ο ίδιος θα δώσει την έγκρισή του.

Εξέφρασε μεταξύ άλλων την επιθυμία του οι πραξηκοπηματίες οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή να φορούν συγκεκριμένη φόρμα «όπως εκείνη στο Γκουαντάναμο».

Ο κ. Erdoğan εγκαινίασε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην ασιατική πλευρά της «γέφυρας των Μαρτύρων της 15η Ιουλίου», στην Κωνσταντινούπολη.

Xιλιάδες Τούρκοι συμμετείχαν σε πορείες για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία κατά του Τούρκου προέδρου.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου περίπου 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2.000 τραυματίστηκαν σε όλη την Τουρκία, ενώ πέθαναν και 35 πραξικοπηματίες.

Juncker: Εάν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή θα κλέισει η πόρτα της Ε.Ε

«Έναν χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ευρώπη εξακολουθεί να τείνει το χέρι στην Τουρκία. Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της και σε δύσκολους καιρούς. Αναμένω τώρα ότι και η Τουρκία θα προσδιορίσει σαφώς τη θέση της για την Ευρώπη και ότι θα ενστερνιστεί ρητά τις ευρωπαϊκές αξίες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Jucker μιλώντας στην Bild υπογράμμισε πως ως Ευρωπαϊκή Ένωση «ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να είναι ο γείτονάς μας δημοκρατικός, σταθερός και οικονομικά επιτυχημένος.» ενώ ευχήθηκε η Τουρκία να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη, αντί να απομακρύνεται.

«Γι’ αυτό και κάναμε τα πάντα, ώστε να δρομολογήσουμε τη φιλελευθεροποίηση της βίζας και να εμβαθύνουμε την Τελωνειακή Ένωση, εάν το θέλει η Τουρκία».

Ο Jean-Claude Juncker τόνισε επίσης πως όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδέχεται τις αξίες της Ένωσης.

Σε περίπτωση που η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή η κυβέρνησή της θα έχει κλείσει την πόρτα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

The post Erdoğan: Θα ξεριζώσουμε το κεφάλι των προδοτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα