Τουρκική φρεγάτα πλέει προς Πάφο-Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella»

18:36 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Προς την Πάφο πλέει η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος), σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή την κάλεσε μέσω ασύρματου, στέλνοντας μήνυμα να μην πλησιάσει. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά το «West Capella» όπου βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Kibris Postasi και δημοσίευμα από το sigmalive, η ακτοφυλακή έστειλε

μήνυμα «μην μπείτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη», όταν η φρεγάτα Gökçeada πλησίασε αρκετά το «West Capella».

Κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella» συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό, ενώ το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας και μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης στο γεωτρύπανο.

Νωρίτερα, η Άγκυρα δήλωσε παρούσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αρκετά μακριά από το σημείο στο οποίο έχει εγκατασταθεί το γεωτρύπανο West Capella, στο Οικόπεδο 11, στέλνοντας το ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο ενώ είχε πάρει πορεία προς τα δυτικά και παρέκαμπτε τον κόλπο της Μόρφου, από τα ξημερώματα του Σαββάτου άλλαξε πορεία προς νότο και πλέει ανοιχτά της Πάφου.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τούρκικων ένοπλων δυνάμεων, οι φρεγάτες και το υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο ανέπτυξαν για να «εγγυηθούν την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου». Μια άλλη φρεγάτα στάλθηκε ταυτόχρονα για να επιτηρήσει το πλωτό γεωτρύπανο στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Το ερευνητικό σκάφος Barbaros, πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τις δυτικές ακτές της Κύπρου, ενώ τώρα πλέει νοτιοδυτικά προς το «6», στο οποίο αναμένεται να εισέλθει. Καμία ειδοποίηση δεν έχει εκδοθεί από την Άγκυρα.

Διάβασε επίσης:

Αλλαγή πορείας Barbaros προς Πάφο-Κυπριακό ΥΠΕΞ: Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της Κύπρου

The post Τουρκική φρεγάτα πλέει προς Πάφο-Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα