Έρχεται ρύθμιση για «κόκκινα δάνεια»- Τι προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας;

21:09 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Την νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Η νομοθετική ρύθμιση, όπως διευκρίνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θα αφορά τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων όπου ο μέτοχος δεν είναι συνεργάσιμος.

Το

«κόκκινο δάνειο» θα μπορεί να μετατρέπεται σε μετοχικό κεφάλαιο. Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι οι θέσεις της ΤτΕ συγκλίνουν απόλυτα με εκείνες των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης. Τόνισε μάλιστα τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τι άλλο ανέφερε για τα «κόκκινα δάνεια» ο Γιάνν ης Στουρνάρας;

«Ένας στους έξι είναι μπαταξήδες. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μην τα εξυπηρετούν σε βάρος του Έλληνα φορολογουμένου. Η σωστή μέχρι σήμερα διαχείριση τους, απέτρεψε αρνητικές επιπτώσεις στις τράπεζες. Ωστόσο, το τι θα γίνει από δω και πέρα εξαρτάται από το πως θα γίνει η διαχείριση τους τα επόμενα τρία χρόνια, όπως έχει θέσει στόχο η ΤτΕ».

Για τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία:

Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, για να δούμε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τους οφειλέτες. Είναι μια ευκαιρία και πρόκληση αυτή για εμάς, μεγαλύτερη και από το ασφαλιστικό. Αν δεν αντιμετωπίσουμε σωστά το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», θα έχουμε ζητήματα. Αν το αντιμετωπίσουμε όμως, θα έχουν την ευκαιρία για πολλά χρόνια οι τράπεζες μας, να μην χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση

Όπως ανέφερε, τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ ο μη συνεργαζόμενος μέτοχος ή θα βάλει λεφτά ή θα φύγει. «Η αλλαγή σε αυτές τις περιπτώσεις ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη. Πρέπει να περάσει νομοθεσία, ώστε να μπορούμε να μετατρέψουμε το δάνειο σε μετοχικό κεφάλαιο».

Έτσι, συμπλήρωσε ο Γιάννης Στουρνάρας θα εξαφανιστεί ο παλιός μέτοχος. «Επιτρέπεται από τους Θεσμούς αυτό. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει».

Photo: Reuters

The post Έρχεται ρύθμιση για «κόκκινα δάνεια»- Τι προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα