Επίθεση στο Metaverse: Γυναίκα καταγγέλλει ομαδικό βιασμό 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον εικονικό κόσμο του Meta

16:31 3/2/2022 - Πηγή: iPop

Μια γυναίκα περιέγραψε μια φρικτή κατάσταση που έζησε στην οποία το avatar της ουσιαστικά κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βιάστηκε ομαδικά από άλλους χρήστες στο Metaverse.

Η Nina Jane Patel, μια μητέρα, εξιστόρησε ολόκληρο το σενάριο σε μια ανάρτηση στο blog της στο Medium, υποστηρίζοντας ότι όλα συνέβησαν λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον νέο εικονικό κόσμο.

Ξέχνα το Facebook, έρχεται το Meta

Βιασμός στο Metaverse: Τι καταγγέλλει η γυναίκα για τον ομαδικό βιασμό;

«Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από την είσοδό μου, παρενοχλήθηκα λεκτικά και σεξουαλικά από 3-4 άντρες avatar, οι οποίοι ουσιαστικά βίασαν ομαδικά το avatar μου και έβγαλαν φωτογραφίες», είπε.

Η 43χρονη συνέχισε περιγράφοντας πως είδε το avatar της να βιάζεται σεξουαλικά από μια ομάδα ανδρών, οι οποίοι τη φωτογράφισαν και της έστελναν μηνύματα όπως «μην κάνεις ότι δεν σου άρεσε».

Όποιος έχει εγγραφεί στην έκδοση του «Metaverse» του Facebook, έναν διαδικτυακό κόσμο στον οποίο τα είδωλα των χρηστών συναντώνται και επικοινωνούν, καθώς περιηγούνται σε ένα αυξανόμενο δίκτυο εικονικών προορισμών, όπως πόλεις, εξοχικά ή καφετέριες, θα μπορούσε να ζήσει ένα βασανιστήριο από πρώτο χέρι.

«Μια φρικτή εμπειρία που συνέβη τόσο γρήγορα και πριν καν σκεφτώ να βάλω το φράγμα ασφαλείας. Πάγωσα», πρόσθεσε. «Ήταν σουρεαλιστικό. Ήταν ένας εφιάλτης».

Αποκάλυψε στην Daily Mail ότι έβγαλε αμέσως τα ακουστικά της για να τερματίσει τη συνάντηση και από τότε βιώνει άγχος.

To Facebook προσλαμβάνει 10.000 Eυρωπαίους – Τι είναι το “Metaverse” που θέλει να δημιουργήσει;

Πολλοί είπαν στη Nina ότι δεν θα έπρεπε να επιλέξει ένα γυναικείο avatar την επόμενη φορά ή ότι δεν θα έπρεπε να επηρεαστεί από την εμπειρία επειδή δεν ήταν αληθινή.

«Και ρωτάω, είναι αληθινό; Το Metaverse, και κάθε άλλο Metaverse που δημιουργείται τώρα, προορίζεται για να είναι πραγματικό ή όχι; Αν ο σκοπός της εικονικής πραγματικότητας είναι να λειτουργεί ως προσομοιωτής της πραγματικής ζωής – και σχεδιάστηκε για να δώσει την ψευδαίσθηση και των 5 αισθήσεων (ναι, συμπεριλαμβανομένης της οσμής), όσο επιτρέπει η τεχνολογία – τότε δε σχεδιάζουμε μυθοπλασία», τόνισε.

«Η εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης ήταν το λιγότερο σοκαριστική. Σοκαριστική γιατί δεν είμαι συνηθισμένη στο να μου μιλούν με τόσο υποτιμητικό τρόπο, ίσως πίσω στο 1996 να γινόταν, αλλά όχι το 2021. Τα σχόλια στην ανάρτησή μου περιλάμβαναν πληθώρα απόψεων – από το “μην επιλέγεις θηλυκό avatar, είναι απλό”, μέχρι το “μην είσαι χαζή, δεν ήταν αληθινό”, “αξιολύπητη προσπάθεια για προσοχή”, “τα avatars δεν έχουν κάτω μέρος σώματος για να κακοποιηθούν”, “προφανώς δεν έχεις παίξει ποτέ Fortnite”, το “λυπάμαι ειλικρινά που σου συνέβη” και το “αυτό πρέπει να σταματήσει”», συνέχισε.

«Και λυπάμαι. Λυπάμαι που η παρούσα κατάσταση της εικονικής πραγματικότητας (και ναι, ξέρω ότι υπάρχουν θετικές δυνάμεις εκεί έξω) επηρεάστηκε από στοιχεία της εικονικής πραγματικότητας που είναι ψεύτικα – σεξουαλικές φαντασιώσεις και, για να είμαστε ειλικρινείς, το μίσος».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επίθεση στο Metaverse: Γυναίκα καταγγέλλει ομαδικό βιασμό 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον εικονικό κόσμο του Meta εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop