Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια- Θα γεφυρωθούν οι διαφορές;

08:42 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκινά την Δευτέρα η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική Κυβέρνηση. Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι μεταξύ τους συζητήσεις και να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και οι επικεφαλής των Θεσμών.

Αυτή την στιγμή προέχουν τα δημοσιονομικά και αυτός είναι και ο λόγος που οι πρώτες αφίξεις είναι από τεχνικά κλιμάκια που έχουν γνώση του προϋπολογισμού.

Πιέσεις δέχεται

η ελληνική Κυβέρνηση με τους Θεσμούς, και ιδιαίτερα το ΔΝΤ, να φαίνεται πως θα ζητήσουν την λήψη νέων μέτρων, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η ελληνική πλευρά.

Το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, το οποίο προτείνει να καλυφθεί με τη λήψη νέων μέτρων από την μεριά της Ελλάδας.

Σαφές μήνυμα στο Ταμείο έδωσε την Κυριακή ο Ε. Τσακαλώτος λέγοντας πως «το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς και τις απαιτήσεις που έχουν, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού. Δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα».

The post Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια- Θα γεφυρωθούν οι διαφορές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα