Επί ποδός η Κυβέρνηση για την συνάντηση με τους αγρότες

07:27 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας γίνεται η καθοριστικής σημασίας συνάντηση της Κυβέρνησης με εκπροσώπους των αγροτών. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες προσπάθειες για συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκπρόσωποι των αγροτών στις 17:00 θα έχουν συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εισέλθουν 20 εκπρόσωποι αγροτών, με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεδριάζει το βράδυ της Κυριακής με τους κ.κ. Αποστόλου, Κατρούγκαλο, Μπόλαρη, Φάμελο και Χουλιαράκη. Το παρών έδωσε και η

Κυβερνητική Εκπρόσωπος, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης.

Σχετικά με τους όρους που έθεσε το μπλόκο των Τεμπών για το ποιοι θα παραβρεθούν στην συνάντηση, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε: «Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Ευελπιστούμε ότι στην συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου».

Για την σκληρή στάση του μπλόκου της Νίκαιας, η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι: «Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

Οι τρεις άξονες της αντιπρότασης της Κυβέρνησης για το αγροτικό:Εθνική σύνταξη ανάλογη των εισφορών με τρεις διαφορειτκές ασφαλιστικές κατηγορίες. Η υψηλότερη κατηγορία περί το 20% του εισοδήματος.Επέκταση στην μεταβατική περίοδο για 2 χρόνια,δηλαδή μέχρι το 2021 για τις εισφορές του 20%.Εισφορές:
10% για το 2017-2018
15% για το 2019-2020
20% για το 2020-2021Για τον ΟΓΑ φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να γίνει αυτόνομος. Υπάρχουν όμως πληροφορίες που κάνουν λόγο για ειδικό καθεστώς σχετικά με μη συνταξιοδοτικό.

The post Επί ποδός η Κυβέρνηση για την συνάντηση με τους αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα