Επί ποδός η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό- Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

11:42 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Στο ασφαλιστικό έχει επικεντρωθεί η Κυβέρνηση η οποία τρέχει να δώσει άμεσα λύσεις και να βάλει όριο στις επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιβάρυνση η οποία αναμένεται να επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες κυμαίνεται στο 50% με 60% του εισοδήματος τους.

Τι συμβαίνει στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας;

Αναζητούν άμεσες λύσεις και τρέχουν να προλάβουν τις νέες εξελίξεις.

Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί πως ο υπουργός εργασίας, κ. Κατρούγκαλος έχει παραδεχτεί πως στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών

υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ. Σημειώνοντας πως από το 27% η επιβάρυνση αναμένεται να φθάνει στο 38%.

Τι είπε το πρωί της Πέμπτης;

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως λογική των Θεσμών παραμένει το να αυξηθούν οι εισφορές και σημείωσε:

Στο μυαλό ορισμένων από αυτούς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να μοιάζει με την ιδιωτική και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Εμείς θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να έχει χαρακτήρα αναδιανεμητικό, να βοηθά κυρίως τους πτωχούς και τα μέσα εισοδήματα και για όλους να δίνει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Τα μέτρα μας το καλύπτουν αυτό.

Επισήμανε για ακόμα μια φορά πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Είπε ότι δεν έχει ακόμα καμία απάντηση από τους δανειστές η Κυβέρνηση και συμπλήρωσε:

Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται.

Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος;

Στη μάχη που δίνει για το ασφαλιστικό η Κυβέρνηση εστίασε και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τόνισε:

Το ασφαλιστικό είναι το προτελευταίο νομοσχέδιο που, πριν από το αγροτικό, δημιουργεί προβλήματα.

Και εξήγησε:

Αν δεν γίνουν αλλαγές, το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα γίνει ποτέ βιώσιμο, λαμβάνοντας υπόψη και την παράμετρο ότι οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στους δανειστές τόνισε:
«Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση καταφέραμε, μέχρι στιγμής, να μη μειωθεί η σύνταξη. Μετά το Ασφαλιστικό, πάμε στην διαγραφή του χρέους, που το ζητά το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρώπη».

Αξίζει να τονιστεί πως μόλις μια ημέρα μετά τον «πάγο» που έθεσαν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα για το ασφαλιστικό, συνεδριάζει το Eurogroup.

Στο Eurogroup της Πέμπτης θα συζητηθεί η πορεία της οικονομίας της Ελλάδας, όπως επίσης και οι προτάσεις της για το ασφαλιστικό, χωρίς όμως να υπάρξει λήψη κάποιας συγκεκριμένης πρότασης.

The post Επί ποδός η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό- Όλες οι τελευταίες εξελίξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα