Ενωμένοι Τσίπρας- Lagarde για το χρέος

10:35 14/5/2017 - Πηγή: iPop

Ενωμένοι εμφανίστηκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Lagarde αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους και την ελάφρυνσή του, όπως προέκυψε απ’ τα όσα ειπώθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Πεκίνο στο περιθώριο του «Belt and Road Forum».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την κα Lagarde διαπιστώθηκε

ταύτιση απόψεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός και η διευθύντρια του ΔΝΤ συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τώρα λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Μια τέτοια εξέλιξη, όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση, είναι απαραίτητη, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Παρά τις γνωστές διαφωνίες σε μέτρα πολιτικής, στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. @Lagarde. 1/2 pic.twitter.com/vsQ6No4LN9

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 14, 2017

Η ουσιαστική απομείωση χρέους είναι προϋπόθεση για οριστική έξοδο από την κρίση & την ταχεία ανάκαμψη της ελλ. οικονομίας. 2/2 #BeltandRoad

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 14, 2017

Η κα Lagarde απ’ την πλευρά της σημείωσε πως εάν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επιμείνει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά και ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018, τότε το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο (αποχωρήσει το Ταμείο), τότε τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020.

The post Ενωμένοι Τσίπρας- Lagarde για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα