Ενισχύεται η προσπάθεια για την μείωση του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό

11:19 1/7/2017 - Πηγή: iPop

Ενισχύεται η προσπάθεια για την μείωση του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για τη μείωση του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό ενισχύονται από σήμερα, Σάββατο, οι εργασίες ώστε να επιτευχθεί η μείωση του φυτοπλαγκτόν στον κόλπο του Θερμαϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, εντείνονται οι εργασίες το τρέχον Σαββατοκύριακο με την βοήθεια επιπλέον

χορηγών.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως το φαινόμενο είναι σε μεγάλη έκταση και γι’ αυτό οι προσπάθειες είναι ενισχυμένες, «Αν και το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης για να αντιμετωπιστεί εύκολα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταπολεμήσουμε και να το μειώσουμε σε αποδεκτά όρια», είπε η ίδια.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν διάφοροι χορηγοί από την τοπική κοινωνία: «Με την ιδιαίτερη βοήθεια κάποιων από τους χορηγούς, βάζουμε σε χρήση επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για τη μείωση του φυτοπλαγκτόν. Ο Θερμαϊκός αποτελεί βασικό παράγοντα για την ευημερία της Θεσσαλονίκης και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο», υπογραμμίζει η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, σε σημερινή ανακοίνωση της.

Διάβασε επίσης:

Εντυπωσιακό drone video δείχνει το φυτοπλαγκτόν στην παραλία της Θεσσαλονίκης

The post Ενισχύεται η προσπάθεια για την μείωση του φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα