«Ένεση» κατά του στρες. Τα στοιχεία που δεν γνωρίζεις!

08:00 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Η εβδομάδα ξεκινά και ίσως νιώθεις το κλασικό μούδιασμα μετά το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, λόγω Δευτέρας καλείσαι να διαχειριστείς δεκάδες υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, πληρωμές που λογικά σε γεμίζουν άγχος. Επειδή δεν αρκεί ένα «μην αγχώνεσαι», σου έχουμε πειστικά επιχειρήματα για να αποβάλλεις το στρες και να γίνεις πιο χαρούμενος στην καθημερινότητά σου.

Το 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχούμε τελικά δεν συμβαίνουν ποτέ.Ακόμα και όταν οι ανησυχίες μας γίνουν πραγματικότητα, το 80% των ανθρώπων
τις χειρίζεται καλύτερα από ό,τι νόμιζε αρχικά.Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει την καρδιά, τον ύπνο, την πέψη, το βάρος, τη μνήμη και το δέρμα σου.Όσοι δεν αφήνουν το στρες να τους επηρεάσει είναι πιο υγιείς 10 χρόνια μετά από αυτούς που το αφήνουν να τους καταβάλλει.Άσε το κινητικό στην άκρη στις διακοπές. Το 59% των εργαζομένων παραδέχεται ότι το ελέγχει και το 41% παραδέχεται ότι τα μηνύματα εκείνες τις μέρες τον αγχώνουν ή τον στενοχωρούν.Την επόμενη φορά που θα αγχωθείς στη δουλειά: 1. Κάνε βόλτα στο κοντινότερο πάρκο, 2. Πάρε τηλέφωνο ένα φίλο ή μίλα με κάποιον συνάδελφο, 3. Αγόρασε ένα γλαστράκιΤο 48% των ανθρώπων διαχειρίζεται το στρες ακούγοντας μουσική και το 43% περπατώντας ή κάνοντας γυμναστική.Όταν σου κάνουν μασάζ, τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης πέφτουν κατά 1/3 και με το ίδιο ποσοστό αυξάνονται τα επίπεδα των θετικών χημικών, όπως σεροτονίνη και ντοπαμίνη.Ο διαλογισμός ρίχνει τα επίπεδα του καθημερινού στρες έως και 39%.Το χαμόγελο μειώνει την ένταση που το σώμα ανταποκρίνεται στο στρες.Το 78% των ανθρώπων που προσέφεραν εθελοντική εργασία, είπαν ότι μειώθηκαν τα επίπεδα του άγχους τους.Γέλα όσο πιο πολύ μπορείς! Θες μια κωμωδία, κάνε παρέα με αστείους ανθρώπους, γέλα με τον εαυτό σου.

The post «Ένεση» κατά του στρες. Τα στοιχεία που δεν γνωρίζεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα