Ένας πιλότος αποκαλύπτει γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις

16:58 30/5/2017 - Πηγή: iPop

Η βασική σκέψη στο μυαλό όσων φοβούνται τα αεροπλάνα είναι οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Γιατί συμβαίνουν και πόσο επικίνδυνες είναι; Ένας πιλότος αποκαλύπτει τα πάντα και η αλήθεια είναι ότι τα λόγια του είναι καθησυχαστικά!

Ο πιλότος Patrick Smith γράφοντας στο Business Insider αναφέρει πως πρόκειται απλά για τον τραχύ αέρα και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Είναι φυσιολογικό

και συνήθως αβλαβές. Οι αναταράξεις είναι εντελώς φυσιολογικές και συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά όχι ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας», επισημαίνει ο ίδιος.

Κάθε πτήση, κάθε μέρα, εξηγεί ο πιλότος, θα συναντήσει έως κάποιο βαθμό τραχύ αέρα. Από τη σκοπιά του πιλότου, οι αναταράξεις θεωρούνται ένα ζήτημα άνεσης και ευκολίας, όχι ένα θέμα ασφάλειας καθαυτό. Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Όπως προσθέτει ο Patrick Smith, κατά τη διάρκεια των αναταράξεων θα πρέπει να έχουμε δεμένη τη ζώνη μας. Πολύ σπάνια κάποιος θα τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των αναταράξεων και συνήθως όσοι τραυματίζονται απλά δεν φορούν τη ζώνη τους.

«Οι πιλότοι λαμβάνουν προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες και τις αναταράξεις πριν πετάξουν», λέει ο Smith και προσθέτει:

Μόλις φτάσουμε ψηλά, ενημερωνόμαστε περιοδικά από τους αποστολείς και τους μετεωρολόγους μας. Έχουμε ραντάρ καιρού στο πιλοτήριο, καθώς και τα μάτια μας για να δούμε και να αποφύγουμε άσχημες καιρικές συνθήκες. Και ίσως το πιο χρήσιμο από όλα, λαμβάνουμε αναφορές σε πραγματικό χρόνο από κοντινά αεροσκάφη. Ωστόσο, η αναταραχή μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση – γι ‘αυτό είναι πάντα καλύτερο να φοράτε τη ζώνη σας

Ο Patrick Smith φυσικά με το κείμενό του απαντά και στο εάν υπάρχει φόβος για συντριβή απ’ τις αναταράξεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό συντριβής που να συνέβη από αναταράξεις και εξηγώντας πως τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένα ώστε ν’ αντέχουν.

The post Ένας πιλότος αποκαλύπτει γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα