Ένα βήμα πιο κοντά στην αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης

13:23 21/8/2017 - Πηγή: iPop

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης έρχονται επιστήμονες απ’ την Αυστραλία, καθώς διεξάγουν τη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για τη γενετική προδιάθεση της κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από επιπλέον 10.000 εθελοντές να συμμετέχουν στην έρευνα με στόχο να μπορέσουν ν’ αναπτυχθούν αποτελεσματικότερες θεραπείες για να βοηθήσουν τους πάσχοντες από κατάθλιψη.

Επί του παρόντος, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην αυστραλιανή μελέτη χρειάστηκε να κάνουν χρήση πολλαπλών αντικαταθλιπτικών για να θεραπεύσουν την κλινική κατάθλιψή τους, σύμφωνα με ενδιάμεσα στοιχεία

απ’ τη μελέτη.

Ο ερευνητής καθηγητής Ian Hickie απ’ το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ δήλωσε ότι το γενετικό προφίλ είναι το κλειδί για τη θεραπεία της κλινικής κατάθλιψης.

Θα είναι πιθανόν να μπορέσουμε να σπάσουμε τον κώδικα για τα γενετικά σημάδια που προβλέπουν την καλύτερη ανταπόκριση στη θεραπεία

Περισσότερο από το 75% των ατόμων που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά έδειξαν βελτίωση, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία έχει ήδη εξετάσει περισσότερους από 13.000 ανθρώπους.

Όμως, το μειονέκτημα είναι ότι περίπου το 50% αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρές παρενέργειες και πολλοί από εκείνους τους ανθρώπους που επωφελήθηκαν, έπρεπε να πάρουν περισσότερα από ένα φάρμακα για να δουν αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Hickie τόνισε επίσης ότι όσοι συμμετείχαν θα βοηθούσαν τις μελλοντικές γενιές ν’ αντιμετωπίσουν καλύτερα την ψυχική ασθένεια.

Εάν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε τέτοιο ρυθμό, τότε είναι πιθανό ότι μέσα σε δύο χρόνια θα έχουμε επαρκείς πληροφορίες για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να κάνουμε αυτές τις προβλέψεις για την ακριβή ανταπόκριση στη θεραπεία και ν’ αποφύγουμε τις παρενέργειες

Διάβασε ακόμα:

Η κατάθλιψη δεν είναι επιλογή | Ενημερώσου, κάνε την διαφορά

The post Ένα βήμα πιο κοντά στην αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα