Τέσσερις συλληφθέντες για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

15:01 18/8/2017 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη ακόμα ένας ύποπτος για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη που είχε ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 14 νεκρούς και τουλάχιστον 130 τραυματίες. Οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται για πυρήνα 12 ατόμων.

Οι 5 εκ των δραστών έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, 4 έχουν συλληφθεί κι ακόμα 3 αναζητούνται.

13:42 S'ha detingut una quarta persona relacionada amb els fets registrats en les darreres hores a #Cambrils #Barcelona

— Mossos (@mossos) August 18, 2017

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η σύλληψη

δύο ατόμων, ενός Μαροκινού κι ενός Ισπανού. Το πρωί της Παρασκευή οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων. Ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε στη Βαρκελώνη εξακολουθεί ν’ αναζητείται απ’ τις Αρχές.

H ταυτότητα του Ισπανού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο.

Συνελήφθη στο Αλκανάρ, μία κωμόπολη 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης,

Το όνομα του Μαροκινού είναι Ντρις Ουκάμπιρ. Ο ίδιος συνδέεται με την ενοικίαση του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας δήλωσε πως οι ύποπτοι δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες. «Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Διαρροές στα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δράστης είναι ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος φέρεται να είναι αδερφός του ατόμου που συνελήφθη την Πέμπτη καθώς χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του για την ενοικίαση του βαν.

Συγκέντρωση στην Plaza de Catalunya: «Δεν φοβόμαστε»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια φώναξαν δέκα φορές «No tinc por» (δεν φοβόμαστε). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο βασιλιάς και οι κύριες αρχές της Ισπανίας.

Συγκέντρωση προς τιμήν των θυμάτων στο Μπιλμπάο

Photo: AFP PHOTO / PAU BARRENAPAU BARRENA, EPA/JAVIER ZORRILLA, JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)

The post Τέσσερις συλληφθέντες για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα