Ένα τσάι την ημέρα την άνοια την κάνει πέρα!

20:23 17/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποιος θα το περίμενε ότι ένα τσάι την ημέρα την άνοια κάνει πέρα! Κι όμως, έτσι υποστηρίζει νέα έρευνα, η οποία διεξήχθη απ’ το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Όσοι πίνουν τακτικά τσάι, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια στο μέλλον σε σύγκριση με εκείνους οι οποίοι δεν είναι φαν του τσαγιού. Το μόνο που χρειάζεται, κατά τους επιστήμονες, είναι 200 ml τσαγιού την ημέρα για να κρατήσεις μακριά την άνοια!

Το τσάι μπορεί επίσης να βοηθήσει εκείνους οι οποίοι έχουν προδιάθεση να εμφανίσουν τη νόσο

του Αλτσχάιμερ – η πιο κοινή μορφή άνοιας.

Αν το τσάι είναι μαύρο, πράσινο ή οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία διαφορά, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ισχύουν μόνο για το τσάι το οποίο παρασκευάζεται με φύλλα από το φυτό του τσαγιού – επισήμως γνωστό ως Camellia sinensis – και όχι για το τσάι φρούτων ή λουλουδιών. Μάλιστα, εάν προσθέσεις γάλα στο τσάι, τότε μειώνεται η απορρόφηση μιας απ’ τις πιο σημαντικές του χημικές ουσίες.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 1.000 ηλικιωμένοι σε μια περίοδο επτά ετών.

Όσοι συμμετέχοντες είχαν το τσάι ως συνήθειά τους, είχαν 61% χαμηλότερο κίνδυνο να έχουν γνωστική εξασθένηση, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν τσάι.

Τονίζεται πως μια ιταλική μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κακάο κάθε μέρα θα μπορούσε επίσης να κρατήσει την άνοια μακριά!

Διάβασε σχετικά:

Πες αντίο στην άνοια με λίγο κάρυ

The post Ένα τσάι την ημέρα την άνοια την κάνει πέρα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα