Δεν τα βρίσκουν Κυβέρνηση- Θεσμοί για τα ενεργειακά | Δίωρος… τσακωμός στην τηλεδιάσκεψη

18:21 17/3/2017 - Πηγή: iPop
| Δίωρος…

Αγεφύρωτο φαίνεται το χάσμα Κυβέρνησης και Θεσμών για τα ενεργειακά, ενώ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης νωρίτερα εκτυλίχθηκε ένας… δίωρος τσακωμός, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του κυβερνητικό στέλεχος.

Ειδικότερα, αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ότι οι Θεσμοί ζητούν να πωληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά πίστωση χρόνου.

O αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «εφαρμόζεται μια πολιτική με

στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε χαριτολογώντας ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα».

Στόχος είναι η εύρεση λύσης για συμφωνία στο πλαίσιο του MOU (μνημόνιο κατανόησης), «δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Σχετικά με τη συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ, η ίδια πηγή σχολίασε πως «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

Η Κυβέρνηση έχει ορίσει ως νέο ορόσημο για συμφωνία το άτυπο Eurogroup, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μάλτα στις 7 Απριλίου.

Στόχος είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία μέχρι τότε. Μια συνολική συμφωνία θα περιλαμβάνει τα μέτρα- αντίμετρα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ωστόσο, εάν οι Θεσμοί αποφασίσουν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στις 21- 23 Απριλίου, τότε στις 7 Απρίλιου θα επιτευχθεί συμφωνία μόνον σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και η συνολική συμφωνία θα γίνει εφικτή μέσα στον Μάιο.

Photo: EPA/GEORGI LICOVSKI

The post Δεν τα βρίσκουν Κυβέρνηση- Θεσμοί για τα ενεργειακά | Δίωρος… τσακωμός στην τηλεδιάσκεψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα