Ένα μουσείο στην οθόνη σου

09:01 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Λατρεύεις τα μουσεία και εύχεσαι να μπορούσες να έχεις πρόσβαση σε κάποιο από αυτά χωρίς όλους τους περιορισμούς (Μην αγγίζεις, μην πλησιάζεις, μην βγάζεις φωτογραφία κτλ); Τότε, θα λατρέψεις το app Second Canvas Museo del Prado, το οποίο σου φέρνει ένα μουσείο στην οθόνη σου!

Το Museo del Prado είναι ένα Ισπανικό ίδρυμα με μεγάλη ιστορία, ο ίδιος Πικάσο υπήρξε Επίτιμος Διευθυντής του μουσείου από το Παρίσι, όσο ήταν εξόριστος κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Σήμερα στο μουσείο στεγάζονται αριστουργήματα του Goya, Velázquez

και Rembrandt, μεταξύ πολλών άλλων.

Το μουσείο, στα πλαίσια μίας προσπάθειας να συμβαδίσει με την τεχνολογία, έφτιαξε την εφαρμογή Second Canvas Museo del Prado, μέσα από την οποία επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν 14 από τα πιο διάσημα αριστουργήματα της γκαλερί σε ένα επίπεδο λεπτομέρειας που στο παρελθόν είχαν μόνο οι συντηρητές και οι επιμελητές!

Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα οικείο, η λειτουργία X-ray εκθέτει τα στρώματα του χρώματος και την κατασκευή των πάνελ και των καμβάδων, ενώ η υπέρυθρη όραση επι-τρέπει την παρατήρηση λεπτομερειών στα σκίτσα των καλλιτεχνών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ σε λεπτομέρειες οι οποίες είναι σχεδόν αόρατες με γυμνό μάτι.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iPad , iPhone και iPod touch και κοστίζει £ 2.49

The post Ένα μουσείο στην οθόνη σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα